Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

Černý začátek Tour. Hirt před startem spadl po kontaktu s divákem, má zlomené tři zuby

Pro Jana Hirta začala Tour de France pohromou. Jediný český účastník ještě před startem úvodní etapy spadl poté, co zavadil o jednoho z přihlížejících diváků a přepadl přes řidítka. Závodník týmu Soudal-QuickStep přišel v kolizi o část tří zubů a má také natržený ret. Přímý přenos 1. etapy sledujte od 13:45 na ČT sport a ČT sport Plus.

Závod začíná v italské Florencii. Ve startovním prostoru se podle závodníků mohli volně pohybovat diváci. S jedním z nich se "střetl" i Jan Hirt. "Byl to úplný chaos, organizátoři to vůbec nezvládli. Jan přepadl přes řidítka," popsal situaci Hirtův týmový kolega Yves Lampaert. "Je to neakceptovatelné," dodal vítěz úvodní etapy Tour z roku 2022.

Na místě byl i reportér ČT sport Martin Kozák. "Absolutní chaos. Tam, kde měli být jen akreditované osoby, se nahrnuli diváci. Paddockem nešlo skoro projít, natož jet na kole. Navíc Soudal-QuickStep měl autobus skoro až vzadu, takže k podpisům to měli přes ty davy nejdál," popsal situaci před startem letošního ročníku.

Hirt má být jedním z hlavních vrchařských domestiků pro Remca Evenepoela, který ve Francii debutuje. Za sebou má již letošní Giro, které dokončil na osmém místě. "Že bych něco sám zkusil na etapu, to vůbec neočekávám. Jdu do toho s tím, že mým cílem je zůstat s ním v sedmi (horských) etapách co nejdéle. Mám za sebou Giro a je tam už nějaká únava," řekl.

Zdroj
HLN, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články