Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Tour dokončí nejméně jezdců za více než 20 let. Před závěrečnou etapou odstoupil i Woods

Michal Woods, jeho týmový kolega Guillaume Boivin a Gorka Izagirre z Movistaru se před jednadvacátou etapou letošní Tour de France stali dalšími závodníky, kteří se nepodívají až do Paříže. Celkové číslo odstoupivších se tím zastavilo na 41. V závěrečné etapě tak pojede nejmenší peloton za více než dvacet let. Na množství odstoupení se podílela jak nákaza koronavirem, tak vysoká vedra ve Francii.

Ve startovním poli bylo na začátku 176 závodníků z 22 týmů. Do Paříže – pokud nedojde k odstoupení v průběhu etapy – jich dorazí jen 135, což je vůbec nejmenší číslo od roku 2000 (tehdy dokončilo ještě o osm cyklistů méně). Za většinou odstoupení, včetně toho Mika Woodse, je pozitivní test na koronavirus. Jeho krajan a stájový kolega Guillaume Boivin prý covid nemá.

Koronavirus zastavil třeba dalšího Woodsova týmového kolegu Chrise Frooma, stejně tak francouzského vrchaře Guillauma Martina, španělskou hvězdu Enrica Mase nebo dána Magnuse Corta, který vyhrál jednu z etap a v úvodu závodu dlouho vezl puntíkovaný dres pro nejlepšího vrchaře.

Na "kondici" pelotonu se podepsaly i vysoké teploty, které sužují Francii. Ty se podepsaly na celkové náročnosti závodu, který byl navíc jedním z nejrychlejších v historii. Časový limit nestihli v etapách například Michael Mörköv nebo vyčerpaný Marc Soler. Pouze čtyři týmy dokončí Tour v kompletním složení.

Zdroj
ČT sport, Velonews

Hlavní zprávy

Nejčtenější články