Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dražice Cup

Kde jsem udělal chybu? V etapě na Granon, přiznal Pogačar

Tadej Pogačar po skončení poslední "ostré" etapy přemítal nad průběhem letošní Tour de France. Za jedinou velkou chybu označil závěr jedenácté etapy, v níž ztratil téměř tři minuty na Jonase Vingegaarda. Z porážky se ale prý poučí a vrátí se ještě silnější.

Tadej Pogačar
zdroj: Reuters

Ještě na vrcholu Galibieru nevypadal, že by se měl dostat do potíží. Tadej Pogačar jel ve žlutém dresu - tak, jak jsme za posledních několik let zvyklí. Jenže na závěrečném stoupání bylo všechno jinak. Opakované ataky Wouta van Aerta a jezdců z Jumbo-Visma unavily dvojnásobného šampiona. 

Tomu nepomohlo ani velké horko, které ve Francii panovalo, ani zřejmě špatné doplnění potravy během etapy. Sám to na tiskové konferenci označil za největší chybu, která jej letos stála třetí triumf ve žlutém závodě. "Byl jsem přemotivovaný, snažil jsem se chytit každého. A za to jsem zaplatil. Určitě tam byly další věci, ale to si budu analyzovat," řekl.

"Na Granonu to ode mě byla chyba, ale prostě mě převezli, navíc byli velmi silní. Nemyslím si, že kvůli tomu změním svůj (útočný) styl závodění," dodal slovinský cyklista. "Měli jsme také spoustu smůly s covidem, skončili jsme tu ve čtyřech," připomněl rovněž odstoupení mnoha svých domestiků včetně Marca Solera či Rafala Majky.

Nutno však říci, že jeho hlavní soupeři, závodníci z Jumbo-Visma, do Paříže dojedou také notně oslabení a pouze s pětičlennou sestavou. Navíc museli v Pyrenejích oželet služby dvou klíčových závodníků, tedy Primože Rogliče a Stevena Kruijswijka. Sílu týmu svého rivala Jonase Vingegaarda ocenil.

"Letos neukázali snad žádnou slabost. Tuhle Tour zvládli opravdu perfektně. Ukázali, že jsou vážně silní. Ale to se také může změnit. Doufám, že příští rok budeme mít víc štěstí a vychytáme detaily, abychom se na ně dotáhli," přeje si Pogačar, kterému může být slabou útěchou jeho třetí bílý dres pro nejlepšího jezdce do 25 let.

O motivaci ale, zdá se, nouzi mít nebude. "Tahle Tour bude mít jeden efekt: vrátím se hladovější než předtím. Mám rád výzvy a jednou z nich je teď porazit Jonase. Chci se vrátit a porazit jej. Lidé chtějí, aby každý rok vyhrál někdo jiný. Možná to není tak špatná věc. Ode mě to byla dobrá Tour, jen jsem našel silnějšího soupeře. A to mě bude motivovat," uzavřel.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články