Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Froome svou desátou Tour nedokončí. Zastavil jej covid

Chris Froome se na letošní Tour de France představil zřejmě v nejlepší formě od svého zranění v roce 2019. V etapě číslo dvanáct na Alpe d'Huez dokonce čtyřnásobný držitel žlutého dresu dokázal dojet třetí a čtyři etapy před koncem závodu držel průběžné šestadvacáté místo. Až do Paříže se ale nepodívá. Froome se zařadil mezi ty závodníky, kteří museli odstoupit kvůli nákaze koronavirem.

"Jsem opravdu zklamaný, že to nedotáhnu až do cíle," řekl Froome před startem osmnácté etapy v Lurdách. "Pro mě i náš tým to byl speciální závod, protože jsem se znovu dokázal dostat do formy," dodal britský cyklista, který Tour dokázal vyhrát v roce 2013 a poté mezi lety 2015-2017.

Froomův tým Israel-Premier Tech má na letošní Tour dvě vítězství, když dokázali triumfovat Simon Clarke a Hugo Houle. Sám Froome se ve Francii prezentoval v nejlepší formě od svého těžkého zranění v červnu 2019. Před odstoupením mu patřilo průběžné šestadvacáté místo, téměř hodinu a půl zpět za vedoucím Jonasem Vingegaardem.

"Pojedu domů a zkusím se po pauze připravit na španělskou Vueltu," nastínil sedmatřicetiletý Brit své plány pro zbytek sezony.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články