Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

10. etapa: Tour směřuje do Megeve, francouzské odpovědi na Sv. Mořic

Tour de France se znovu rozjíždí a po svém druhém volném dnu vstupuje do druhého týdne. Na programu je alpská horská etapa vrcholící ve středisku Megeve. Přímý přenos sledujte od 13:50 na ČT sport a ČT sport Plus, spolu s Tomášem Jílkem komentují Petr Benčík a Stanislav Kozubek.

Megeve se mělo stát francouzskou alternativou pro slavné středisko Svatý Mořic. Prestiže švýcarského letoviska, kde se v letech 1928 a 1948 konaly zimní olympijské hry, ale uměle vybudované rekreační místo nikdy nedosáhlo. A nezmění na tom velmi pravpodobně nic ani dojezd etapy Tour de France, která se sem vrací po šesti letech.

V roce 2016 tu vrcholila sedmnáctikilometrová časovka, kterou s převahou vyhrál Chris Froome a víceméně tím pečetil své v pořadí třetí vítězství ve francouzské závodě. Brit je ve startovním poli i nyní, ovšem zdaleka s jinými úmysly, než je útok na celkové vítězství. Po svém dramatickém pádu se nedokázal vrátit do původní formy a kdoví, zda kdy vrátí.

Co tak vlastně čekat od desáté etapy závodu? Zřejmě žádné velké vzruchy v celkovém pořadí. Na to je závěr etapy příliš snadný (stoupání do Megeve je sice naměřeno jako devatenáctikilometrové, ovšem s průměrným sklonem jen čtyři procenta) a zároveň následující dvě etapy s přejezdy Galibieru a vrcholy na Granonu a Alpe d'Huez příliš náročné. Kdoví, třeba se tak ve středisku, které se mělo stát středem evropského turismu, bude radovat únik.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články