Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

13. etapa: Další příležitost pro únik? Tour jede do Carcassonne

Tour de France čeká další etapa, která může dopadnout vítězstvím spurterů, ale také úspěchem odvážného úniku. Třináctý den závodu je profilově podobný tomu předcházejícímu, žlutý dres dále hájí Tadej Pogačar. Přímý přenos sledujte od 13:50 na ČT sport a webu ctsport.cz, spolu s Tomášem Jílkem komentují František Raboň a Ján Svorada.

Profil 13. etapy Tour de France 2021
zdroj: letour.fr

Slavná pevnost v Carcassonne v posledních letech často přihlíží návštěvám pelotonu Tour de France. Před třemi lety tu finišovala patnáctá etapa, v jejímž závěru Magnus Cort přesprintoval Jóna Izagirreho, a začínala ta následující šestnáctá. V roce 2016 město s ikonickými hradbami taktéž hostilo start etapy. Tour de France se tu zkrátka líbí.

Téměř 220 kilometrů dlouhá etapa letošního ročníku možná na první pohled vypadá jako dělaná pro sprinterský finiš, při bližším pohledu ale odhalíme řadu krátkých kopců, které spíše ukazují na úspěch úniku. Vždyť i zmíněný souboj Corta s Izagirrem přišel po dlouhém dni v úniku, byť velká skupina uprchlíků měla tehdy hotovo už po 181 kilometrech.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články