Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Froome: Thomas si žlutý dres zaslouží. A snad ho doveze do Paříže

Diváci, kteří sledovali sedmnáctou etapu, neviděli pouze nádherný triumf Naira Quintany. Byli také svědky, zřejmě definitivní, kapitulace Chrise Frooma. Vítěz tří posledních Grand Tour nevypadal stoprocentně už v minulých dnech. V závěru sedmnácté etapy ovšem vyhořel. Na Gerainta Thomase z třetí příčky ztrácí 2:31. Kdo je jedničkou Teamu Sky, je po etapě zcela jasné.

Chris Froome
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Yorick Jansens

"Byl to těžký, intenzivní den. Ale já... já nemám žádné výčitky," řekl Froome reportérům po skončení etapy na vrcholu Col du Portet. Poslední pasáže tohoto šestnáctikilometrového pyrenejského obra se mu staly osudnými. Během tří kilometrů ztratil 48 vteřin na svého týmového kolegu a muže ve žlutém Gerainta Thomase.

"Jede opravdu nevídaný závod a zaslouží si být ve žlutém. Já doufám, že se mu ho podaří udržet až do Paříže," dodal vítěz čtyř ročníků Tour de France. Zní to jako definitivní kapitulace. Froome by musel vytáhnout něco skutečně mimořádného, aby závod ještě obrátil ve svůj prospěch. Nabízí se příklad z letošního Gira, tam ovšem nemusel útočit na svého kolegu.

A zdá se, že Froome si je toho vědom. "Budu bojovat o pódium a pokusím se pomoci Geraintovi, aby na jeho vrcholu zůstal," řekl Froome v cíli. "Má skoro dvě minuty náskoku, což vypadá jako dost pohodlný časový polštář. A on sám je ve skvělé formě," uzavřel Froome, který nyní ztrácí 32 vteřin na druhého Toma Dumoulina.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články