Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

7. etapa: Nejdelší den ročníku. Peloton absolvuje 231 kilometrů

Titul nejdelší etapy celého ročníku připadá na den číslo sedm, etapu mezi Fougeres a Chartres. Těch 231 kilometrů by nemělo nabídnout žádné výrazné překvapení: v rovinatém terénu se dá čekat dlouhé utrpení skupiny uprchlíků, na jejichž krev si bude dělat zálusk mnohem a mnohem početnější peloton. Přímý přenos sledujte od 14:05 na ČT sport a webu ctsport.cz. Spolu s Tomášem Jílkem komentují Ján Svorada a František Raboň.

Sprinteři by měli mít po dvoudenní odmlce pré. Dvě etapy už letos dokázal vyhrát Fernando Gaviria, stejný počet triumfů už má na svém kontě také Peter Sagan. Naopak naprázdno zatím vychází nizozemský rychlík Dylan Groenewegen, jenž v letošní sezoně mnohokrát ukázal, že v absolutní rychlosti se mu málokdo může rovnat.

Na úspěch zatím marně čekají také zkušení André Greipel a Mark Cavendish. Oba v minulosti tak úspěšní spurteři dosud nedokázali své mladší oponenty porazit a především Cavendish se marně hledá, ostatně tak jako celou sezonu. Domácí fanoušci budou dopředu hnát též Arnauda Démara, jemuž také Tour nevychází podle představ.

Vedení v průběžné klasifikaci i nadále náleží Gregu van Avermaetovi. Musí se však mít na pozoru. Geraint Thomas se mu totiž v pořadí přiblížil už na rozdíl tří vteřin. V takto rovinaté etapě by však velšský univerzál žádné bonusové sekundy ulovit neměl a belgická hvězda stáje BMC by si tak žlutý dres měla užívat i nadále.

Cyklistický etapový závod Tour de France - 6. etapa (Brest - Mur de Bretagne Guerlédan, 181 km):

1. Martin (Ir./SAE Team Emirates) 4:13:43, 2. Latour (Fr./AG2R) -1, 3. Valverde (Šp./Movistar) -3, 4. Alaphilippe (Fr./Quick-Step), 5. Majka (Pol./BORA-hansgrohe), 6. Yates (Brit./Mitchelton-Scott), 7. Mollema (Niz./Trek-Segafredo), 8. Sagan (SR/BORA-hansgrohe), 9. Thomas (Brit./Sky), 10. Roglič (Slovin./LottoNL-Jumbo) všichni stejný čas.

Průběžné pořadí: 1. Van Avermaet (Belg./BMC) 22:35:46, 2. Thomas -3, 3. Van Garderen (USA/BMC) -5, 4. Alaphilippe -6, 5. Gilbert (Belg./Quick-Step) -12, 6. Jungels (Luc./Quick-Step) -18, 7. Urán (Kol./Cannondale-Drapac) -45, 8. Valverde -51, 9. Majka -52, 10. Fuglsang (Dán./Astana) -53. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články