Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Z NetAppu bude Bora. Německá stáj má po letech domácího sponzora

Besancon (Francie) – V prvním volném dnu Tour oznámil německý tým NetApp-Endura změnu sponzorů, jelikož svou podporu po skončení sezony ukončí jak americká IT firma NetApp, tak skotský výrobce cyklistického vybavení Endura. Na pět let je nahradí německá společnost Bora, jež se věnuje výrobě kuchyňských systémů a varných desek. Poprvé po čtyřech letech se tak německá společnost vrací jako hlavní sponzor některé ze stájí.

Novým spozorem stáje NetApp je německá společnost Bora
zdroj: bora.com

Posledním velkým německým sponzorem byl Milram v roce 2010. "Jsem rád, že máme německou společnost na pozici hlavního sponzora zpět v profesionální cyklistice," prohlásil týmový manažer Ralph Denk. Jeho tým sice není ve World Tour, ale startem na Tour nyní zkompletoval účast na všech třech hlavních etapových závodech sezony. Ve smlouvě s Borou je údajně i klauzule, která v případě dopingového nálezu umožní společnosti od smlouvy odstoupit. Za současný NetApp Endura jezdí trio českých jezdců – Leopold König, Jan Bárta a František Paďour. 

Ani s nástupem nového sponzora stáj neplánuje okamžitý posun do cyklistické první ligy. Chce i nadále jezdit jako druhodivizní tým a soustředit se na velké závody, na něž bude pozvána. "Chceme ještě více upevnit svou pozici jednoho z nejlepších prokontinentálních týmů, abychom se třeba mohli dostat do nově vznikající World Tour v roce 2017," cílí Denk k chystané reformě Mezinárodní cyklistické unie (UCI).

Po ní by mělo mít účast na všech třech závodech označovaných souhrnně jako Grand Tours zaručeno jen 16 týmů, nikoliv 18 jako doposud. Dalších osm stájí by ale mělo statut týmu první divize B, s nímž by se mohly účastnit jen některých dílů World Tour, ale měly by jistotu účasti na jednom z velkých tří závodů Giru, Tour nebo Vueltě. "Za ty tři roky bychom alespoň do divize B chtěli určitě patřit," plánuje Denk.

Zdroj
ČTK, cyclingquotes.com [Cycling Quotes], netapp-endura.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články