Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

"Velká trojka" ve stínu Kittela. Cavendish čeká na jubilejní vítězství

Tours – Peloton jubilejní sté cyklistické Tour de France pokračuje v cestě centrální Francií. Třinácté dějství přinese 173 kilometrů mezi Tours, cílem včerejší etapy, a Saint-Amand-Montrond a trať bude mít téměř rovinatý profil. Pro spurtéry půjde o poslední možnost k vyniknutí před přechodem do alpských kopců, další šanci prokázat své umění budou mít až v pařížském epilogu příští neděli.

Závěrečný spurt na Tour de France
zdroj: AP autor: Laurent Rebours

Na programu etapy je pouze jedna vrchařská prémie nejnižší kategorie, Cote de Crotz na 77. kilometru, sprinteři pak mohou zabodovat zhruba ve dvou třetinách trati u Saint Aoustrille. Pozornost při předpokládaném závěrečném hromadném dojezdu bude upřena na nejlepší spurtérskou trojici z loňského ročníku, která je letos ovšem zatím ve stínu Němce Marcela Kittela ze stáje Argos-Shimano, vítěze tří etap.

Je nám líto, video expirovalo.
Před 13. etapou Tour de France - profil trati a favorité

Mark Cavendish prohrál s Kittelem dojezd v Tours až na cílové fotografii a touží po odvetě, která by byla zároveň jeho 25. vítězstvím na Staré dámě. Slovák Peter Sagan si může prakticky zajistit zelený trikot pro nejlepšího spurtéra a André Greipel si bude chtít spravit chuť poté, co se ve středu připletl do hromadného pádu v závěru etapy.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články