Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Tour de Feminin ovládla Američanka Winderová, nejlepší Češkou byla Van Necková

Krásná Lípa – Vítězkou jubilejního 30. ročníku závodu Tour de Feminin se stala Američanka Ruth Winderová. Čtyřiadvacetiletá závodnice se do žlutého dostala hned v úvodní etapě a vedení uhájila až do Krásné Lípy, kde pětietapový podnik vyvrcholil.

Je nám líto, video expirovalo.
Tour de Feminin ovládla Američanka Winderová

Američanka Winderová si do poslední etapy, která po kolizi dvou závodnic byla zkrácena o deset kilometrů a celkově tak měřila devadesát a půl kilometru, vstupovala s náskokem více než jedné minuty a ten si ve finále i udržela.

Vítězkou závěrečné etapy se sice stala Juliette Labousová, ale v cíli slavila zejména Winderová, která díky dvěma vítězstvím kromě žlutého dresu získala také oranžový dres za vítězství v bodovací soutěži.

"Jsem moc šťastná, byl to pěkný závod. Bylo to moje první vítězství na evropské půdě," prohlásila Američanka. Stříbrnou pozici obsadila její týmová kolegyně Tayler Wiles, bronz získala Belgičanka Ann-Sophie Duyck.

Nejlepší česká závodnice, Holanďanka narozená v České republice Melissa van Necková skončila při rekordní účasti na celkově dvaačtyřicátém místě se ztrátou šesti minut.

Cyklistický závod žen Tour de Feminin - 5. etapa Labskými pískovci (90,5 km):

1. Labousová (Fr.) 2:40:53, 2. Wilesová (USA) stejný čas, 3. Delzenneová (Fr.) -5, ...41. Van Necková -58, 76. Havlíková, 79. Bohatá (všechny ČR) obě -9:23.

Konečné pořadí: 1. Winderová (USA) 11:02:06, 2. Wilesová -1:10, 3. Duycková (Belg.) -1:12, ...42. Van Necková -6:17, 57. Havlíková -14:19, 72. Neumannová (ČR) 23:37.

Zdroj
ČT sport, denik.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články