Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Tour bude bez velkých hvězd. Nepojede Alaphilippe ani Cavendish, zranění vyřadilo i Kwiatkowského

Ani víkendový zisk britského titulu nepomohl Marku Cavendishovi mezi osmičku nominovaných pro Tour de France. V sestavě stáje QuickStep-Alpha Vinyl chybí po svém zranění z Lutych-Bastogne-Lutych také dvojnásobný mistr světa Julian Alaphilippe. Na Tour letos nebude ani žádný český zástupce a polské cyklistice bude scházet Michal Kwiatkowski.

Je nám líto, video expirovalo.
Dánsko se halí do žluté

Cavendish v neděli získal po devíti letech britský titul, ale tým hodlá v hromadných spurtech sázet na Nizozemce Fabia Jakobsena. Sedmatřicetiletý rodák z ostrova Man tak nedostane letos šanci odpoutat se v historické tabulce od legendárního Eddyho Merckxe – oba mají na kontě rekordních 34 výher na Tour.

Alaphilippe se teprve na víkendovém mistrovství Francie vrátil do pelotonu po zotavení z těžkého pádu na dubnové klasice Lutych-Bastonge-Lutych.

"Jsem smutný, že nebudu mít příležitost jet v krásném duhovém dresu ve své zemi, ale chápu, že to bylo pro tým náročné rozhodnutí," uvedl mistr světa z let 2020 a 2021 Alaphilippe, jenž si při nehodě před devíti týdny zlomil lopatku, dvě žebra a poškodil plíce.

Oba čeští členové stáje Quick-Step Alpha Vinyl Štybar a Černý měli na jaře zdravotní problémy a s jejich účastí na Tour se už v posledních týdnech počítat nedalo.

Vzhledem k tomu, že ve Francii nebude po šestém místě na květnovém Giru d'Italia podle plánu startovat Jan Hirt z týmu Intermarché-Wanty-Gobert, bude nejslavnější závod světa poprvé od roku 2018 bez české účasti.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články