Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Švýcarsko slaví titul ve smíšené časovce, Nizozemsko zastavily karamboly

Historicky teprve třetí smíšenou časovku na mistrovství světa ovládla potřetí jiná země. Světovými šampiony a šampionkami se stali reprezentanti Švýcarska. Stříbro bere Itálie a bronz zůstává v Austrálii. Velkým zklamáním a navrch zdravotními problémy Annemiek van Vleutenové skončilo na mistrovství světa ve Wollongongu vystoupení Nizozemců. Favorizovaný tým skončil až pátý, Van Vleutenová při pádu utrpěla zlomeninu lokte. 

Je nám líto, video expirovalo.
MS Austrálie

Velcí favorité na zlato Nizozemci v čele s Mathieuem van der Poelem museli jak ženskou, tak i mužskou část závodu absolvovat z velké většiny pouze ve dvou místo tří jezdců.

Z mužského tria Nizozemců odpadl kvůli technickým problémům po pár minutách Bauke Mollema, jeho krajanky zůstaly pouze ve dvou záhy po startu, kdy uprostřed jedoucí van Vleutenová zničehonic spadla. Příčinou byl zřejmě defekt předního kola.

Zanedlouho čtyřicetiletá cyklistka, která má za sebou vedle řady úspěchů i děsivě vyhlížející pád během silničního závodu na OH 2016, jehož výsledkem byl těžký otřes mozku a tři praskliny obratle, na zemi nevěřícně sledovala odjíždějící kolegyně. Sama pak zamířila do nemocnice, kde jí byla diagnostikována stabilní zlomenina lokte.

Její start v sobotním závodu, kde má patřit k hlavním favoritkám, je ohrožený, ale ne vyloučený. "Annemiek má dovoleno s tímto typem zlomeniny jezdit na kole, ale otázkou samozřejmě je, jak moc ji to bude bolet. Uvidíme v dalších dnech. Doufáme, že bude moci startovat, ale musí to mít smysl," řekla reprezentační trenérka Loes Gunnewijková.

Vítězka letošního prvního ročníku ženské Tour de France, olympijská vítězka časovky z Tokia a trojnásobná mistryně světa z časovky a silničního závodu Van Vleutenová se právě zlomeniny po pádu obávala. "Jsem na cestě do nemocnice, abych si nechala zrentgenovat pravou stranu těla. Všechno mám odřené a bojím se hlavně, jak dopadla pravá ruka a loket," napsala na sociálních sítích po závodě. "Mé přední kolo explodovalo a já jsem spadla," popsala incident.

Švýcaři, jejichž barvy reprezentovali Mauro Schmid, Stefan Küng, Stefan Bissegger, Elise Chabbeyová, Marlen Reusserová a Nicole Kollerová, předčili Italy na 28,2 kilometru dlouhé trati jen o necelé tři sekundy. Bez medaile tentokrát zůstali obhájci titulu Němci.

Mistrovství světa v silniční cyklistice - závod smíšených štafet v časovce (28,2 km):

1. Švýcarsko (Schmid, Küng, Bissegger, Chabbeyová, Reusserová, Kollerová) 33:47, 2. Itálie -2, 3. Austrálie -38, 4. Německo -45, 5. Nizozemsko -51, 6. Dánsko -58.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články