Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Štybar zaútočil v závěru etapy a slaví triumf

Pomarance (Itálie) - Zdeňku Štybarovi vyšel útok necelé tři kilometry před cílem a vyhrál druhou etapu závodu Tirreno-Adriatico. Třicetiletý jezdec chtěl zkusil vybojovat první vavřín v sezoně a na pásce se mu to povedlo. Po triumfu v Toskánsku se ujal vedení v průběžném pořadí, díky bonusu za vítězství má náskok devět sekund.

Sport
zdroj: ČT4

"Druhá etapa by mně měla sedět, tam bych se zkusil prosadit. Formu snad mám, tak záleží, jak se budu cítit ve čtvrtek. Další dny už budou spíš pro kolegy," plánoval Štybar před startem Tirrena-Adriatica. Plán mu vyšel dokonale.

"Dnes, když přišla šance a udělal se malý prostor, dal jsem do toho všechno," pochvaloval si Štybar. "Doufám, že Tirreno-Adriatico pro mě znamená dobrý start do bloku úspěšných závodů. Rád bych si dres lídra udržel až do konce, ale bude to složité," dodal.

Za Štybarem přivedl skupinu pronásledovatelů slovenský mistr světa Peter Sagan. Balík měl v cíli po 207 kilometrech ztrátu jedné vteřiny. Celkově má Štybar k dobru devět sekund na Belgičana Grega van Avermaeta z BMC.

Štybar se stal vůbec prvním českým držitelem modrého trikotu pro lídra Tirrena-Adriatica, vede i soutěž vrchařů a spurtérů. Závod v Itálii má sedm částí a vyvrcholí v úterý individuální časovkou.

Cyklistický etapový závod Tirreno-Adriatico (WorldTour) - 2. etapa (207 km):

1. Štybar (Etixx-Quick-Step) 5:10:03, 2. Sagan (SR/Tinkoff), 3. Boasson Hagen (Nor./Dimension Data), 4. Clarke (Austr./Cannondale), 5. Valverde (Šp./Movistar), 6. Nibali (It./Astana), ...14. Kreuziger (Tinkoff) všichni -1, 71. Bárta (Bora-Argon) -1:51.

Průběžné pořadí: 1. Štybar 5:33:50, 2. Van Avermaet (Belg./BMC), 3. Van Garderen (USA/BMC), 4. Caruso, 5. Oss (oba It./BMC) všichni -9, 6. Brambilla (It./Etixx-Quick-Step) -11. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články