Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Štybar dojel po trestu v Essenu čtvrtý

Essen (Belgie) – Čtvrté místo si ve svém prvním závodě sezony v Essenu vyjel Zdeněk Štybar. Český cyklokrosař sice projel ve čtvrtém dílu série bpost bank Trofee jako první, nicméně kvůli tomu, že ve spurtu způsobil pád Jana Denuwelaereho, byl diskvalifikován a přeřazen na čtvrtou pozici. 

zdroj: ČT sport

Štybar hodlá ve své zkrácené cyklokrosové sezoně absolvovat jen sedm závodů a hned v tom prvním neměl daleko k vítězství. Na těžké rozbahněné trati se bývalý dvojnásobný mistr světa pohyboval stále v čele a na cílovou rovinu na asfaltu vjížděl jako první.

Podél levé bariéry se však před Štybara snažil dostat Denuwelaere, jehož český cyklista "zavřel". Belgičan skončil na zemi a do cíle doklouzal jako druhý. Rozhodčí se zhruba deset minut po závodě radili a nakonec vyhlásili Denuwelaereho za vítěze.

Štybara coby viníka pádu přeřadili na čtvrtou pozici ještě za Roba Peeterse a Nielse Alberta, kteří finišovali kousek za padajícím Denuwelaerem. Ten si ve 24 letech za kontroverzních okolností připsal největší výhru kariéry.

"Zatraceně, kvůli tomuhle budu hodně špatně spát. Je mi to moc líto. Byla to má chyba a čtvrté místo plně akceptuju," uvedl Štybar na Twitteru. "Jan byl zkrátka příliš rychlý. Tuhle výhru si zasloužil, byl hodně silný," dodal český cyklista. "Jel jsem za ním, měl jsem strach, jestli nemá něco zlomeného. Naštěstí byl jen odřený. Pak jsem s ním mluvil ještě na dopingové kontrole. Myslím, že to vzal. Tyhle věci se občas stanou, ale mrzí mě, že něco takového poprvé v kariéře potkalo i mě. Nikdy jsem takhle nikoho nesrazil a doufám, že to bylo i naposled," dodal na svém webu Štybar.

Příštím Štybarovým závodem bude 26. prosince světový pohár v Zolderu a zkrácenou cyklokrosovou misi zakončí 12. ledna na mistrovství republiky doma ve Stříbře. V nedělním závodu SP v Namuru startovat nebude.

Výsledky cyklokrosového závodu v Essenu

1. Denuwelaere 1:00:05,

2. Peeters stejný čas,

3. Albert (všichni Belg.),

4. Štybar (ČR) oba -1,

5. Nijs -32,

6. Vantornout (oba Belg.) -55,

...13. Zlámalík (ČR).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články