Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Sportfilm festivalové ozvěny 2024

Štybar dojel na premiérovém šampionátu v gravelu osmý, vyhrál Vermeersch

Osmé místo obsadil na premiérovém mistrovství světa v gravelových závodech v Itálii cyklista Zdeněk Štybar. Prvním šampionem v tomto rozvíjejícím se odvětví, v němž se jezdí na silničním typu kol upravených pro štěrkové cesty, se stal Belgičan Gianni Vermeersch.

Zdeněk Štybar na mistrovství světa v gravelových závodech
zdroj: ČTK autor: Červený Michal

Devětadvacetiletý silniční profesionál vyhrál 194 km dlouhý závod mezi městy Vincenza a Cittadella díky samostatnému úniku. Druhý skončil na tratích, jež zahrnovaly kromě štěrku i travnatý, kostkový a asfaltový povrch, domácí Daniel Oss s odstupem 44 sekund.

Bronz získal Nizozemec univerzál Mathieu van der Poel, který porazil o sekundu silničního olympijského vítěze z Ria 2016 Belgičana Grega van Avermaeta. Štybar na vítězného Vermeersche ztratil 1:47 minuty. Čtrnáctý dojel trojnásobný mistr světa v silniční cyklistice Peter Sagan ze Slovenska.

Sobotní závod žen vyhrála Francouzka Pauline Ferrandová-Prévotová a po cyklokrosu, horských kolech a silnici získala titul na čtvrtém letošním MS pod hlavičkou unie UCI.

Cyklistické mistrovství světa v gravelových závodech (na štěrku) v Itálii:

Muži (194 km): 1. Vermeersch (Belg.) 5:10:41, 2. Oss (It.) -44, 3. Van der Poel (Niz.) -1:29, 4. Van Avermaet (Belg.) -1:30, 5. Fjodorov (Kaz.) -1:39, 6. Cort-Nielsen (Dán.) -1:40, ... 8. Štybar -1:47, 92. Pelánek (oba ČR) -39:45.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články