Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Srdcař Kulhavý: Kdybych nejel doma, asi po pádu skončím

Nové Město na Moravě (Žďársko) - Umístěním ve třetí desítce skončil závod Světového poháru horských kol v Novém Městě na Moravě pro olympijského šampiona Jaroslava Kulhavého. Osmadvacetiletý biker měl ve třetím ze sedmi kompletních okruhů nepříjemný pád a přiznal, že pokračoval jen proto, že jel před domácími fanoušky.

Jaroslav Kulhavý (vpravo) během SP v Novém Městě na Moravě
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

"Ten pád rozhodl, pro mě to byl v tu chvíli konec. Když jsem tam přijel na ty kameny, už jsem měl napůl vycvaklou nohu. Vypadla mi, ztratil jsem koncentraci a spadnul jsem tam hodně blbě na koleno a na ruku. Šel jsem, ani jsem nevěděl jak. Těžko jsem se zvedal. Možná, že kdybych nebyl doma, tak rovnou skončím, ale chtěl jsem to ještě zkusit," popsal Kulhavý novinářům pocity v kritické chvíli po ošklivě vyhlížejícím karambolu.

Pak už závod jen dojížděl. "Ruka přicházela k sobě a už jsem ani nebyl schopný se pořádně držet. Jsem rád, že jsem tam někde nespadl ještě jednou a dojel do cíle. Dá se říct, že to bylo jen kvůli tomu, že jsem byl doma."

Ruka ho bolela i po závodě, navíc měl krvavá obě kolena. "Jedno je v pohodě, ale to druhé v největší zátěži píchalo, což bylo nepříjemné. Odřeniny jsem nevnímal," uvedl Kulhavý.

Na podobně nepovedený závod by musel dlouho vzpomínat. "Loni ta smůla byla taky, ale tady to bylo samozřejmě mojí chybou. Jestliže před týdnem vypadli v Albstadtu největší favoriti, tak teď jsem si to vybral já, ale s tím už nic nenadělám. Musím se soustředit na další závody."

S poraněním ruky a kolena se chystá k lékaři. "Snad s tím nic není a budu moct dál trénovat. Nejspíš na to brzo zapomenu a bude to v pohodě," věřil Kulhavý.

Po fyzické stránce se mu nejelo špatně, formu cítil slušnou. "I když mi tam kluci trochu poodjeli, tak jsem pak cítil, že nohy jsou dobré. A hlavně jsem věděl, že závod bude dlouhý, takže jsem si to chtěl spíš nechat na konec, než tam zbytečně blbnout," vysvětlil Kulhavý. Závod dobře rozjel, ale před pádem jako by na něho přišla menší krize a předjel ho Ondřej Cink.

"V jednom sjezdu mě trochu chytla záda, s nimiž jsem měl problémy, ale šlo jen o momentální indispozici. Potřeboval jsem si jen trochu orazit a srovnat se, pak už to bylo v pohodě," konstatoval Kulhavý. Byl rád, že ho Cink zastoupil a udělal radost divákům. "Je určitě pozitivní, že jsme konečně alespoň dva v té špici," řekl Kulhavý.

V nejbližší době ho čeká trénink a rovněž odpočinek. "Po dvou měsících bych si měl i trochu oddechnout, na což se hodně těším," uvedl. V úterý by neměl chybět na tradičním závodu Pražské schody. "Uvidím. Hlavně podle toho zranění, ale myslím, že pokud to nebude nic vážného, mohl bych se z toho do dvou dnů dostat. Budu tam určitě, tak jen doufám, že se postavím i na start," dodal Kulhavý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články