Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Německo - Polsko

Smůla pro Hirta. Před šestou etapou Vuelty odstoupil kvůli koronaviru

Právě náročná horská etapa mu měla sedět, ale bohužel do ní vůbec nenastoupil. Cyklista Jan Hirt odstoupil kvůli nákaze koronavirem před startem dnešní 6. etapy z Vuelty. V průběžném pořadí byl s velkou ztrátou na 167. místě.

O pozitivním testu na koronavirus jednatřicetiletého Hirta informoval jeho tým Intermarché-Wanty-Gobert na sociálních sítích. "Pozorně jsme poslední dny Jana Hirta sledovali a dnešní ranní test ukázal přítomnost covidu-19. Jan má mírné příznaky a okamžitě byl izolován od zbytku skupiny," uvedl týmový lékař Ruben De Gent.

Hirt na rozdíl od květnového Gira nepočítal s tím, že by na Vueltě bojoval o umístění mezi nejlepšími v celkovém pořadí, ale spíše se chtěl pokusit o úspěchy v etapách. Aktuálně nejúspěšnější český jezdec každý den na špici závodu ztrácel a ve středu dojel do Bilbaa dokonce na posledním 179. místě. Za lídrem Rudym Molardem měl v průběžném pořadí odstup 36:16 minuty.

"Brzy se zase uvidíme na silnici, Jane," napsal na Twitteru jeho tým, v němž po sezoně končí. Od nového ročníku bude Hirt jezdit za jinou belgickou stáj Quick-Step Alpha Vinyl.

Před Hirtem už musel ve středu odstoupit ze závodu kvůli koronaviru Nizozemec Daan Hoole z týmu Trek-Segafredo. Jednalo se o první případ covidu-19 v průběhu 77. ročníku Vuelty. Před startem v Utrechtu se objevila nákaza u dvou cyklistů druhodivizní stáje Burgos-BH.

Z dvojice českých jezdců tak na Vueltě pokračuje už jen debutant na Grand Tour Vojtěch Řepa, jenž měl v úterý pád ve sjezdu. Celkově byl před startem dnešní etapy klasifikován na 106. příčce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články