Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Sjezd si na šampionátu ve Val di Sole podmanili Nicoleová a Minnaar

Tečku za mistrovstvím světa horských kol v italském Val di Sole obstaral sjezd. Bez české účasti usilovaly o co nejlepší umístění nejprve ženy a z druhého titulu v kariéře se radovala Myriam Nicoleová z Francie. Mezi muži triumfoval už počtvrté Jihoafričan Greg Minnaar. S mankem 74 sekund na vítěze dokončil závod na 72. místě český reprezentant Jan Čepelák.

Greg Minnaar
zdroj: REUTERS

První a poslední vavřín devětatřicetiletého Minnaara dělí 18 let. Poprvé vyhrál v roce 2003, poté ještě v letech 2012 a 2013. Vedle toho má v medailové sbírce z mistrovství světa ještě pět stříbrných a tři bronzové medaile. Druhý byl jen o 227 tisícin vteřiny Benoit Coulanges z Franciie a třetí Australan Troy Brosnan.

Obhájkyně stříbra Nicoleová měla před startem na kontě kompletní medailovou sbírku a nevyšla naprázdno ani čtvrtým rokem za sebou. Jednatřicetiletá Francouzka po dvou letech opět oslavovala, téměř o pět sekund za ní skončila krajanka Marine Cabirouová, ještě o další vteřinu zpět zůstala Camille Balancheová ze Švýcarska.

V závodech juniorů kralovali Kanaďan Jackson Goldstone a Bulharka Izabela Jankovová. Robin Novotný byl třiadvacátý, David Cvinger obsadil 31. místo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články