Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sagan znovu ve své vlastní lize. Na Tour de Suisse vyhrál podruhé

Schaffhausen (Švýcarsko) – Peter Sagan se nenechal v závěru osmé etapy zaskočit a s přehledem přidal na Tour de Suisse své druhé letošní vítězství. Ve sprintu na dvojnásobného mistra světa nestačili Italové Sacha Modolo a Matteo Trentin. Ve žlutém dresu zůstává před závěrečnou časovkou Simon Špilak. Přímý přenos závěrečné etapy TdS sledujte v neděli od 16:00 exkluzivně na webu ctsport.cz.

Peter Sagan
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Melanie Duchene

Po dvojici horských testů, z nichž především výstup na Tiefenbachferner v sedmé etapě si vyžádal spoustu sil, přišel na Tour de Suisse klidnější den. V etapě, která se jela na okruzích nedalo švýcarského Schaffhausenu, se peloton honil za čtyřčlenným únikem. Pro vedoucího jezdce závodu Simona Špilaka nebylo vepředu žádné nebezpečí, nikdo z uprchlíků jeho pozici nemohl ohrozit.

Skupinku na čele závodu nikam nehodlali nechat ujet sprinteři, a jejich týmy tak obsadily špičku pelotonu s jasným cílem – dojet únik na závěrečných kilometrech, což se jim také patnáct kilometrů před cílem podařilo. Sprinterské vláčky se vzápětí začaly rovnat. Sunweb spoléhal na Michaela Matthewse, Bora-hansgrohe na Petera Sagana a Bahrajn-Merida na Niccolu Bonifazia.

Je nám líto, video expirovalo.
Saganův dominantní sprint v 8. etapě TdS

Pořadatelé protáhli závodníky přes množství prudkých odboček a kruhových objezdů. Najít si tu ideální pozici tak bylo klíčové. Nejlépe se to podařilo QuickStepu-Floors, tým v modrých dresech byl na značce posledního kilometru postaven takřka nejlépe, jak mohl. Philippe Gilbert, Jack Bauer a Zdeněk Štybar odvedli perfektní práci pro Mattea Trentina – ale k vítězství mu nepomohli.

Zpoza Trentinova kola se totiž protáhl Sagan a ukázal, že na jeho rychlost soupeři nemají. Dohonit se dvojnásobného mistra světa snažil ještě Sacha Modolo, ani on se Saganovi ovšem nedokázal přiblížit. Modolo nakonec skončil druhý, Trentin třetí.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články