Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Sagan zkompletoval vítězný hattrick na klasice Gent-Wevelgem, Štybar dojel osmý

Třetí vítězství v kariéře si na belgické klasice Gent-Wevelgem připsal slovenský cyklista Peter Sagan. Trojnásobný mistr světa ukázal v závěru náročného, 251,1 kilometru dlouhého jednorázového závodu své spurterské schopnosti a těsně porazil Itala Eliu Vivianiho, kterého do posledních metrů podporoval stájový kolega Zdeněk Štybar. Český jezdec týmu Quick-Step Floors obsadil osmé místo.

Peter Sagan s trofejí pro vítěze
zdroj: ZUMA autor: Dirk Waem

"Závěrečný sprint je vždycky tak trochu loterie, ale měl jsem dobré nohy, abych se prosadil. Mám obrovskou radost," řekl osmadvacetiletý Sagan, jenž triumfoval i v letech 2013 a 2016.

Letošní závod, během kterého absolvoval peleton jedenáct náročných stoupání a několik kilometrů po prašných polních cestách, nebyl podle rodáka ze Žiliny tak náročný jako v minulých letech. "Tenhle byl nejlehčí, alespoň co se týče počasí. Nebylo to tak šílené jako loni nebo před předloni," dodal Sagan.

Štybar se navzdory pádu dokázal dotáhnout zpět do čela a v závěru pracoval pro Vivianiho. Ten svou prohru s fenomenálním Slovákem těžce nesl. Po projetí cílem rozčileně bušil do řídítek a vsedě na zemi pak nedokázal zadržet slzy. "Měl jsem obrovskou šanci, zklamání je proto samozřejmě velké," přiznal.

Cyklistický jednorázový závod Gent-Wevelgem (WorldTour) - 251,1 km:

1. Sagan (SR/Bora-hansgrohe) 5:07:32, 2. Viviani (It./Quick-Step Floors), 3. Démare (Fr./Groupama-FDJ), 4. Laporte (Fr./Cofidis), 5. Debusschere (Belg./Lotto Soudal), 6. Naesen (Belg./AG2R), ...8. Štybar (ČR/Quick-Step Floors) všichni stejný čas.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články