Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sáblíková odstoupila z Tour de Feminin, v bouři nechtěla riskovat

Krásná Lípa - Rychlobruslařská šampionka Martina Sáblíková odstoupila z cyklistického etapového závodu Tour de Feminin. V dopolední časovce v Polsku obsadila 15. místo, ale po odpolední bouřce nad Rumburkem nechtěla v další etapě riskovat zranění, které by mohlo ohrozit program její rychlobruslařské přípravy.

Je nám líto, video expirovalo.
Sáblíková se na TdF zlepšuje

Časovku na 18 km v Bogatynii vyhrála Ruska Larisa Pankovová, Sáblíková za ní zaostala o minutu a deset vteřin. Odpoledne se jela čtvrtá etapa na českém území, silnice ale zalil přívalový déšť, po němž na asfaltu zůstaly nejen kaluže vody, ale i bláto, písek a kamení.

"V tomhle riskovat nebudu," uvedla dvojnásobná olympijská vítězka a do čtvrté etapy neodstartovala. Trenér Petr Novák její krok schválil. "Potřebujeme zůstat zdraví, už v pondělí jedeme s celým NowiS Teamem na první soustředění na ledě," řekl.

Zkrácenou etapu vyhrála Němka Madeleine Sandigová, před nedělním závěrem celkově vede Pankovová. Nejlepší českou cyklistkou v průběžném pořadí je na sedmém místě mistryně republiky Pavlína Šulcová, která Sáblíkovou v časovce předčila o osm sekund.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články