Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP horských kol 2024

Roglič si připsal první vítězství za Boru, na závodu Kolem Baskicka vyhrál úvodní časovku

Primož Roglič vyhrál na úvod závodu Kolem Baskicka časovku na 10 km v Irunu. Slovinský cyklista si připsal první vítězství v týmu Bora-hansgrohe, do něhož přestoupil před sezonou. Vítěz závodu z let 2018 a 2021 byl v jízdě proti času nejrychlejší navzdory tomu, že těsně před cílem špatně odbočil a musel se vracet.

Primož Roglič
zdroj: Reuters

Čtyřiatřicetiletý Roglič vyhrál o sedm sekund před Australanem Jayem Vinem, třetí byl s odstupem 10 sekund Dán Mattias Skjelmose.

Mistr světa v časovce Remco Evenepoel z Belgie měl pád v pravotočivé zatáčce a se ztrátou 11 sekund byl čtvrtý, páté místo s mankem 15 sekund obsadil dvojnásobný vítěz Tour de France a úřadující šampion z Baskicka Jonas Vingegaard z Dánska.

"Jsem moc šťastný. Málem jsem netrefil do cíle, ale naštěstí to nic nezměnilo na výsledku. Hodně jsem si to užil," uvedl Roglič, pro něhož skončil první start v sezoně v březnu na Paříž–Nice zklamáním z desátého místa.

Jediný český cyklista v závodě Karel Vacek ze španělského týmu Burgos-HR obsadil 144. pozici s odstupem 1:36 na Rogliče.

Na startu chyběl Brit Tom Pidcock, jenž měl během tréninku na trati časovky pád, po kterém zamířil do nemocnice na vyšetření.

Jeho tým Ineos Grenadiers následně informoval, že olympijský vítěz v jízdě na horských kolech neutrpěl žádné zlomeniny ani jiné vážné zranění.

Závod skončí v sobotu nejtěžší etapou se startem a cílem v Eibaru, v níž na cyklisty čekají tři vrchařské prémie první kategorie.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články