Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Přestaňte nadávat a vyhrožovat mně a mé rodině, vyzývá Cavendish po kolizi se Saganem

Vittel (Francie) – Srážka s Peterem Saganem ve čtvrté etapě pro něj měla následek nejenom ve zlomené lopatce a konci na Tour de France. Mark Cavendish nyní schytává také nenávistné vzkazy od fanoušků, kteří mu vyčítají, že slovenská hvězda byla ze závodu za incident vyloučena.

Cavendishův pád a dojezd 4. etapy TdF 2017
zdroj: ZUMA autor: Dirk Waem

Od Saganových fanoušků to nyní Cavendish schytává. "Je to jen sport a já mám rodinu. Přestaňte posílat sprosté a výhružné komentáře mně i mé rodině," vzkázal Cavendish uživatelům sociálních sítí ve videu zveřejněném na Twitteru, které natočil v letadle cestou z Francie domů.

Odpůrci mu v nenávistných vzkazech vyčítají, že zavinil vyloučení hvězdy pelotonu Sagana. "Každý má právo na svůj názor, ale vulgární komentáře a výhrůžky si nezasloužím. Ani moje rodina. Nechme to na profesionálech, aby vše posoudili a rozhodli," řekl mimo jiné britský jezdec.

Je nám líto, video expirovalo.
Vzkaz Marka Cavendishe fanouškům Petera Sagana

Sagan byl po kontroverzním souboji ve spurtu čtvrté etapy zhruba 150 metrů před cílem ve Vittelu nejprve penalizován 30 sekundami a následně vyloučen. S odvoláním neuspěl a mimo jiné tak přišel o šanci pošesté za sebou získat na Tour zelený dres pro krále sprinterů.

Incident vyvolal velké emoce nejen v pelotonu. Sagan se hned po etapě Cavendishovi omluvil a britského jezdce to potěšilo. Slovenský šampion následně verdikt jury akceptoval, ale nesouhlasil s ním.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články