Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Potvrzeno. Czech Tour pojede Chris Froome

Na Czech Tour bude na konci července závodit čtyřnásobný vítěz Tour de France Chris Froome. O startu britské legendy se dlouho spekulovalo, nyní jej potvrdili pořadatelé. 

Je nám líto, video expirovalo.
Legendární Froome se představí na Czech Tour

Ředitel závodu Leopold König označil start britské hvězdy za fantastickou zprávu. "Chris je ikonou cyklistiky a jeho účast na Czech Tour je jedinečnou příležitostí pro naše fanoušky vidět ho v Česku," řekl König, který s Froomem závodil v týmu Sky.

Osmatřicetiletý Froome přijede na Moravu s týmem Israel-Premier Tech. Čtyřetapová Czech Tour se uskuteční od 27. do 30. července, začne v Prostějově a skončí ve Šternberku.

"Moc se těším na to, že budu poprvé závodit v České republice na Czech Tour. Je skvělé, že se znovu setkám se svým bývalým týmovým kolegou Leem Königem, který se mnou v roce 2015 vyhrál Tour de France, a uvidím závod, který nyní řídí. Mám za sebou dobrý tréninkový blok a jsem připraven zahájit druhou část sezony čtyřmi náročnými dny," uvedl Froome.

Froome vyhrál Tour de France v letech 2013, 2015, 2016 a 2017, letos se ale do osmičlenné nominace svého týmu nevešel. Na kontě má také triumf na Giru d'Italia (2018) a dvakrát vyhrál i Vueltu (2011, 2017).

Na Czech Tour letos přijedou také tři týmy z World Tour: Bora-hansgrohe, Intermarché-Circus-Wanty a Jumbo-Visma. Chybět nebude ani česká špička.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články