Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Podzimní klasiku do Tours ovládl Belgičan Wallays

Paříž–Tours patří mezi nejtradičnější jednorázovky světa, protože se jezdí již od roku 1896. Po pěti letech ji znova ovládl belgický jezdec stáje Lotto Soudal Jelle Wallays. Do cíle dojel osamocen díky odvážnému nástupu asi 50 kilometrů před cílem.

Wallays se radoval z výhry i na loňské Vueltě
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Yuruzu Sumada

Závod, který tradičně uzavírá profesionální sezonu na francouzských cestách, se letos jel už po 113. Na 217 kilometrů dlouhé trati čekají jezdce nejen kratičká stoupání, ale také úseky plné prachu po šotolinových polních cestách. Největší šanci na výhru mívají ale sprinteři.

Wallays se z řídnoucího hlavního pole odpoutal s cílem dojet dvojici uprchlíků, kteří ale jeho tempo posléze nezvládli akceptovat. Hlavní pole příliš nespolupracovalo, což umožnilo Wallaysovi vytvořit si dostatečný náskok.

Smutným hrdinou závodu se stal někdejší spolujezdec Zdeňka Štybara Niki Terpstra závodící za francouzský tým Direct Energie. Na šotolině dvakrát píchnul, přesto se vždy zvládl vrátit do skupiny favoritů. V tvrdém dojezdu pak marně stíhal Wallyse, jenž cílovou pásku proťal s půlminutovým náskokem. Třetí dojel další známý klasikář Oliver Naesen z Belgie.

Je nám líto, video expirovalo.
Paříž-Tours po pěti letech znovu vyhrál Wallays
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články