Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Pinot domácí závod oželí a pojede Giro. Letos mi trať Tour nevyhovuje, vysvětluje

Francouzské publikum se od Thibauta Pinota vítězství na Tour de France jen tak nedočká. Přinejmenším to platí o letošním roce, kdy se závodník týmu Groupama-FDJ na Staré dámě nepředstaví. Přednost dá italskému Giru.

Thibaut Pinot
zdroj: ČTK/AP autor: Thibault Camus

"Myslím, že je čas, abych se vrátil na Giro," řekl Pinot na prezentaci stáje Groupama-FDJ před sezonou. Plánovaná trať letošní Tour navíc podle něho příliš nevyhovuje jeho jezdeckému stylu. "Doufám ale, že se v roce 2022 vrátím, to je můj cíl," dodal.

V loňském roce vstupoval Pinot do Tour jako černý kůň francouzských fanoušků, kteří si od něho slibovali ukončení 35 let dlouhého čekání na domácího šampiona.

O naděje ho ale připravil pád hned v první etapě, po němž nakonec závod dokončil až na 29. místě. V roce 2019 po výtečném výkonu v Pyrenejích věřil, že může zaútočit na vítězství, dvě etapy před koncem ale musel kvůli zranění nohy vzdát.

Zdravotní potíže potrápily Pinota v minulosti i na Giru. Před třemi lety musel vzdát nadějně rozjetý boj o růžový trikot kvůli zápalu plic a vyčerpání a nestihl pak ani Tour. Jeho nejlepším výsledkem z italského závodu Grand Tours je čtvrté místo z premiérového startu v roce 2017.

Je nám líto, video expirovalo.
Thibaut Pinot ztrácí kontakt na Port de Bales
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články