Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Opět si užiju dvojité peklo, říká dráhař Bábek a chce z ME medaili

Medaile z mistrovství Evropy už má, začátkem srpna (2.-7.) ve skotském Glasgow by rád přidal další. Tomáš Bábek patří k největším českým medailovým nadějím ve sprinterských disciplínách společně s Pavlem Kelmenem.

Tomáš Bábek s vlastním plakátem
zdroj: Tomáš Bábek

Před rokem na šampionátu byl Bábek čtvrtý v keirinu, což bylo nejlepší české umístění. A před dvěma lety na mistrovství Evropy v Paříži získal zlato v keirinu a bronz v kilometrové jízdě. V těchhle disciplínách bude startovat i ve Skotsku, kde jsou mezi oběma závody tři dny volna.

Jednatřicetiletý Bábek se vrátil z druhého pobytu mezi profesionálními jezdci keirinu v Japonsku, kde během tří měsíců odjel třiatřicet závodů. "Byl to vynikající trénink. Cítím se v dobré formě. Snad se mi to podaří zúročit. Udělám pro úspěch maximum. Ale je to keirin a ten je nevyzpytatelný," poznamenal Bábek. 

"Kilometr je lehce masochistická disciplína. Jsem rád, že si opět užiji dvojité peklo. Věřím, že mi pomůže i silná mentální příprava, kterou jsem absolvoval v Japonsku. To mě zocelilo," dodal Bábek.  

"Největší medailová očekávání máme jako vždy v keirinu a závodě na kilometr s pevným startem. Na slušný výsledek můžeme dosáhnout i v týmovém sprintu, kde máme cíl do šestého místa. Tím bychom získali hodně bodů do kvalifikace pro olympijské hry 2020 v Tokiu. Věřím, že i Sára Kaňkovská bude schopná se poprat o medaili," uvedl na tiskové konferenci v Brně trenér českých sprinterů Petr Klimeš.  

V závěrečné přípravě ještě čekají sprintery v úterý a ve středu dva tréninkové bloky na velodromu ve Vídni. "Doladíme na nich ještě hlavně technické věci pro týmový sprint. A také po této přípravě padne definitivní nominace," sdělil trenér Klimeš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články