Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Operace proběhla úspěšně. Vakoč zahájil cestu k uzdravení

Ve čtvrtek jej během tréninkové vyjížďky srazil nákladní automobil, skončil v nemocnici se zlomeným obratlem. Nyní má Petr Vakoč za sebou operaci, která proběhla úspěšně. Zůstává v nemocnici, do Evropy by se měl vrátit za deset dní. 

Petr Vakoč
zdroj: ČTK autor: Stejskal Ivo

"Včerejší úspěšnou operací začala cesta ke kompletnímu uzdravení. Děkuji týmu záchranářů, šikovným doktorům i všem ostatním za pomoc a podporu," vzkázal Vakoč skrze svůj twitterový profil. Podporu mu na dálku vyjádřili například Chris Froome, Marcel Kittel, John Degenkolb a mnoho dalších jezdců z cyklistického pelotonu. 

Vakoče a Laurense De Pluse srazil na silnici nákladní automobil. "Znenadání jsem uslyšel hlasitý zvuk a vzápětí viděl, jak jsou Laurens a Petr na zemi. Náklaďák jsem neviděl, ale musel je trefit levou přední částí vozu. Neodvážil jsem se s nimi hýbat. (...) Bylo hrozné je takto vidět, doufám, že se z toho brzy dostanou," popsal třetí z cyklistů Bob Jungels.

Pětadvacetiletého českého reprezentanta operovali v nemocnici ve městě Nelspruit na severovýchodě Jihoafrické republiky. Pooperační testy ukázaly, že Vakoč reaguje na podněty, je schopen pohybů a komunikuje s lékaři. Ti operaci považují za úspěšnou. Ošetřován je také De Plus, který však ze srážky vyvázl jen s pohmožděninami.

"Ráno jsem s Petrem mluvil a ulevilo se mu, že vše proběhlo v pořádku. Posledních 48 hodin bylo hodně dlouhých a náročných, ale jsme rádi, že vše vypadá dobře. Potřebuje hodně odpočívat, aby se z toho dostal. My mu s tím pomůžeme," citovaly oficiální stránky Vakočovy stáje Quick-Step trenéra Koena Pelgrima.

Zdroj
ČT sport, quickstepfloorscycling.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články