Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Novým lídrem Vuelty je Belgičan Gilbert

Málaga - Třetí etapu Vuelty vyhrál Belgičan Philippe Gilbert a oblékne se do červeného trikotu pro lídra průběžné klasifikace. Jediný český účastník třítýdenního závodu Roman Kreuziger z Liquigasu dnes dojel osmadvacátý s půlminutovou ztrátou. Peloton absolvoval dvě vrchařské prémie první kategorie na Puerto de León. To vyprovokovalo cyklisty k únikům, ten poslední však vzal za své zhruba kilometr před cílem v Málaze. Na rozdíl od pondělního dojezdu byl však závěr v ulicích přímořského města do kopce, což nahrálo silným specialistům na jednorázové klasiky.

Z čela se proto odpoutal osmadvacetiletý Gilbert z týmu Omega Pharma-Lotto. Jeho tempu stačil jen domácí Joaquín Rodriguez, ale třísekundovou ztrátu už v závěrečných metrech nesmazal. Roztažené pole ostatních jezdců dovedl na třetím místě Španěl Igor Anton.

Vítěz řady jednorázových závodů Gilbert se z prvenství na elitním etapovém podniku radoval poprvé loni, kdy vyhrál 20. etapu Gira. V průběžném pořadí má nyní náskok 14 sekund před Rodriguezem. Kreuziger je třináctý s mankem 43 sekund.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články