Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Nové výzvy jsou tady. Porte bude od příštího roku závodit za Trek-Segafredo

Australan Richie Porte bude od příští sezony závodit za tým Trek-Segafredo. Třiatřicetiletý cyklista, jenž v uplynulých třech letech reprezentoval stáj BMC Racing, se v novém angažmá dohodl na dvouleté smlouvě.

Richie Porte
zdroj: ČTK/AP autor: Christophe Ena

Porte se v posledních letech vypracoval v jednoho z nejlepších jezdců pro dlouhé etapové závody. Naposledy triumfoval v červnu v závodě Kolem Švýcarska, mezi favority patřil i pro Tour de France, po těžkém pádu ale musel po 9. etapě odstoupit.

Tým BMC Racing dlouho nemohl najít nového sponzora pro příští sezonu, a Porte se proto rozhodl ke změně. O jeho odchodu do stáje Trek-Segafredo se spekulovalo od července. "Jsem nadšený, že mohu konečně potvrdit, že se v roce 2019 připojím k Trek-Segafredo," uvedl Porte.

"V BMC Racing jsem zažil skvělé časy a chci poděkovat za uplynulé tři roky, ale jsem připraven na nové výzvy," řekl. "Tour de France je pro mne stále velký cíl a těším se, že tam budu závodit se skvělým týmem, ale chci taky útočit v týdenních závodech," dodal vítěz závodů Kolem Romandie a Paříž-Nice.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články