Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Nordhagen udržel vedení a opanoval Závod míru juniorů, nejlepším Čechem byl Šumpík

Závěrečnou etapou se startem i cílem v Terezíně vyvrcholil 51. ročník Závodu míru juniorů. V nejlepší výchozí pozici do ní vstupoval Nor Jorgen Nordhagen a s přehledem ji uhájil před Američanem Andrewem Augustem a Nizozemcem Sennou Remijnem, který čtvrtou etapu vyhrál. Nejlepším Čechem byl celkově desátý Pavel Šumpík.

Závod míru juniorů – ilustrační foto
zdroj: facebook.com/Město Štětí, oficiální stránka

Remijn ovládl závěrečný spurt, díky čemuž se na poslední chvíli posunul na konečnou bronzovou pozici. V Terezíně se ale neztratili ani Češi – zejména pátý Kryštof Král, který si v pátek podmanil druhou etapu.

Nordhagen měl z celkového triumfu obrovskou radost. "Sen se stal skutečností. Je to moje největší vítězství, navíc na tak velkém etapovém závodě. Jsem extrémně šťastný. V poslední etapě jsme museli odrážet a likvidovat mnoho úniků. O to víc si užívám čas ve žlutém," popsal Nordhagen, který bude v příštích letech působit v Jumbo-Visma.

Nejlepším z domácích jezdců byl Šumpík s minutovou ztrátou na vítězného Nora. O další minutu za ním zaostal úřadující český mistr a druhý nejlepší Čech Martin Bárta na 38. příčce.

"Závod můžeme shrnout jako povedený. Vítězná (Králova, pozn. red.) etapa byla třešničkou na dortu a celkové desáté místo Pavla Šumpíka není vůbec špatné. Konkurence byla veliká. Nor s Američanem jsou trochu jinde, ale nebojím se říci, že v neděli nic velkého nepředvedli. Nicméně umí jezdit hodně týmově a naši kluci toho mohou hodně nakoukat. Je to pro ně velká zkušenost," hodnotil trenér českého výběru Petr Kubias.

Cyklistický Závod míru juniorů:

4. etapa (98,3 km):
1. Remijn (Niz.) 2:16:37, 2. Storm (Dán.), 3. Ravbar (Slovin.), ...5. Král, 45. Šumpík, 59. Kobr (všichni ČR) všichni stejný čas.

Konečné pořadí: 1. Nordhagen (Nor.) 9:06:15, 2. August (USA) -15, 3. Remijn -34, ...10. Šumpík -1:02, 38. M. Bárta -2:03, 57. J. Bittner (ČR) -14:09.

Zdroj
ČT sport, zmj.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články