Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Nibali dotáhl smělý únik a v cíli se oblékl do žlutého

Villard-de-Lans (Francie) - Se 110 kilometry stále před sebou zaútočil Vincenzo Nibali spolu s Ruiem Costou či Tonym Martinem a započali svůj velice smělý únik. Jak se nakonec ukázalo, šlo o únik úspěšný. V cíli slavil jezdec stáje Lampre-Merida Costa, do žlutého dresu lídra se však oblékl Nibali. Ukázal tak poprvé v sezoně záblesk své formy.

Vincenzo Nibali
zdroj: ČTK/PA/GodingImages

Jezdec stáje Astana v této sezoně zatím žádný závod nevyhrál, ale dnes zaútočil. Dlouho jel se skupinou v úniku a necelé dva kilometry před dojezdem na kopec ve Villard-de-Lans vystartoval. Následoval ho jen Rui Costa. Bývalý mistr světa z Portugalska si nakonec dojel pro vavřín, Nibali ztratil pět sekund, ale v průběžném pořadí má na Costu náskok 29 sekund. Třetí je Španěl Alejandro Valverde.

"Popravdě mi jde hlavně o vítězství v etapě, a ne o dres lídra," řekl Nibali. "Ale vedu, i když obhajoba bude hodně těžká. Čekají nás dvě náročné etapy a soupeři jsou silní," dodal. V sobotu je na programu královská etapa s pěti stoupáními první kategorie, nedělní finiš bude na vrcholu Modane Valfréjus.

Z českých jezdců startuje na Dauphiné Jan Bárta, který by neměl na Tour chybět. Dnes ztratil přes půl hodiny a v průběžném pořadí figuruje na 71. místě.

Cyklistický závod Critérium du Dauphiné (WorldTour) - 6. etapa (183 km):

1. Costa (Portug./Lampre) 4:29:23, 2. Nibali (It./Astana) -5, 3. Valverde (Šp./Movistar) -38, 4. Gallopin (Fr./Lotto) -39, 5. Yates (Brit./Orica) -1:24, 6. Martin (Ir./Cannondale) -1:46, ...59. Bárta (Bora) -36:25.

Průběžné pořadí: 1. Nibali 22:34:17, 2. Costa -29, 3. Valverde -30, 4. Yates -35, 5. Van Garderen (USA/BMC) -42, 6. Intxausti (Šp./Movistar) -57, ...71. Bárta -51:56.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články