Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

Neumanová mění stáj. Závodit bude za tým UAE

Tereza Neumanová má kontrakt pro příští sezonu. Česká cyklistka, která byla třikrát mistryní republiky, bude v roce 2024 závodit za tým UAE-ADQ. Jejími hlavními cíli budou jarní klasiky a účast na Tour de France Femmes a olympijských hrách.

Tereza Neumanová přestupuje do týmu UAE-ADQ
zdroj: Twitter.com/UAETeamADQ

Neumanová se v minulých letech (2019, 2021 a 2022) třikrát stala mistryní České republiky. V letošní sezoně zaujala svými starty na jarních klasikách Kolem Flander a Paříž–Roubaix, blýskla se i třetím místem ve sprintu na Tour de Suisse. Na přelomu června a července v dresu týmu LIV absolvovala také prestižní Giro Donne.

Nyní mění po dvou letech působiště – smlouvu podepsala s týmem UAE-ADQ, za který závodí třeba italské hvězdy Silvia Persico a Chiara Consonni. "Jsem si stoprocentně jistá, že je to správný krok pro moji kariéru," uvedla česká cyklistka pro oficiální stránky týmu ze Spojených arabských emirátů. 

"Mým cílem budou závody jako Strade Bianche a Paříž–Roubaix, chtěla bych také být v týmu pro Tour de France Femmes. Mým velkým osobním cílem jsou také olympijské hry v Paříži," dodala pětadvacetiletá Neumanová, která s UAE-ADQ podepsala roční kontrakt. 

Poslechněte si Velo fokus podcast s Terezou Neumanovou:

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články