Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nerozlučné spojení končí. Roglič po sezoně odejde z Jumbo-Visma

Spojení Primož Roglič a tým Jumbo-Visma po osmi letech končí. Slovinský cyklista, který letos vyhrál Giro d'Italia, oznámil, že po sezoně změní angažmá. Kam zamíří, ještě slovinský závodník neřekl. Roglič v sobotu přidal další ze svých vítězství, když triumfoval na Giro dell'Emilia.

Slavící Primož Roglič
zdroj: Vuelta

Trojnásobný vítěz Vuelty své rozhodnutí oznámil před startem závodu Giro dell'Emilia v italském Carpi. "Ano. S jistotou můžu potvrdit, že z týmu odejdu. Ale další detaily včetně toho, kam zamířím, oznámím, až odjedu všechny naplánované závody," prohlásil slovinský jezdec, který by měl zakončit sezonu 7. října závodem Kolem Lombardie. Po závodě mohl slavit. V závěru na ikonickém stoupání San Luca porazil krajana Tadeje Pogačara,

Třiatřicetiletý Roglič jezdí za Jumbo-Visma od roku 2016. V barvách nizozemské stáje v letech 2019, 2020 a 2021 ovládl Vueltu, letos přidal celkový triumf na Giru d'Italia. Na Tour de France vyhrál tři etapy, celkovému vítězství pak byl hodně blízko v roce 2020, kdy jej však v předposlední etapě předstihl Pogačar.

Právě celkový triumf na Tour de France je kromě titulu mistra světa prakticky poslední velký triumf, který Rogličovi, jenž je i olympijským šampionem v časovce, schází. V Jumbo-Visma je ale současnou jedničkou Jonas Vingegaard, navíc se v současnosti mluví o možném spojení s týmem Soudal-QuickStep a příchodu Remca Evenepoela.

Belgičan by se tak mohl stát další z velkých hvězd v týmu, za který závodí i letošní překvapivý vítěz Vuelty Sepp Kuss. Aby tak naplnil svoje ambice, rozhodl se slovinský cyklista pro změnu. Zájemců je mnoho včetně německé stáje Bora-hansgrohe, o které se v souvislosti s Rogličem spekuluje nejvíce.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články