Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vingegaard, Roglič a Evenepoel v jednom týmu? Jedná se o spojení Jumba s QuickStepem

Stane se nejlepší současný cyklistický tým ještě silnějším? Podle belgických médií probíhají jednání mezi vedením stáje Jumbo-Visma, která letos vyhrála s třemi různými jezdci kompletní trojici Grand Tour, a Soudalu-QuickStep o možném spojení obou týmů. Na jedné soupisce by se tím ocitli Jonas Vingegaard, Primož Roglič, Wout van Aert a Remco Evenepoel.

Primož Roglič a Remco Evenepoel
zdroj: Twitter.com/giroditalia

Specializovaný cyklistický server Wielerflits publikoval informace o jednání mezi oběma cyklistickými stájemi. Podle něj už došlo k setkání ředitele týmu Jumbo-Visma Richarda Pluggeho s českým miliardářem Zdeňkem Bakalou, kterému patří tým Soudal-QuickStep. Na něm měly být dojednány základy k tomu, aby vznikl z obou sestav jeden společný tým.

Podle belgického serveru by dohoda mohla být platná již od nadcházející sezony 2024, společný tým by se nesl kombinaci jmen Soudal a Visma (společnost Jumbo – nizozemský řetězec supermarketů – již dříve oznámila, že v roli sponzora končí). Plugge by měl pokračovat v role hlavního ředitele, dlouholetý šéf QuickStepu Patrick Lefevere by se přesunul do dozorčí rady.

Co konkrétně by to mohlo znamenat pro samotné závodníky? Mezinárodní cyklistická unie (UCI) stanovuje maximální počet jezdců na soupisce na třicet. Jak Jumbo-Visma, tak Soudal-QuickStep mají v současnosti kontrakt s dvaceti devíti cyklisty (pro příští sezonu jich je potvrzených 27, respektive 23 – toto číslo obsahuje i Josefa Černého s Janem Hirtem).

Jan Hirt
zdroj: Reuters autor: Jennifer Lorenzini

Jak konkrétně by se v současnosti padesát podepsaných sportovců vměstnalo na třicetičlennou soupisku, není zřejmé. Jasné ani není to, na jakých kolech by nový tým závodil, neboť obě sestavy mají odlišné dodavatele. Otazník je také nad osudem obou ženských cyklistických týmů (Jumbo-Visma a AG Insurance-Soudal QuickStep).

Jasno není ani o tom, jak by se týmu podařilo v jedné sestavě uřídit hvězdy jako Jonas Vingegaard, Primož Roglič, Sepp Kuss, Wout van Aert či Remco Evenepoel a Mikel Landa. V případě, že se zprávy potvrdí, by vznikl skutečný supertým současné cyklistiky.

Zdroj
ČT sport, Wielerflits

Hlavní zprávy

Nejčtenější články