Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EL a EKL UEFA 2023/2024

Neměl jsem krizi, ale rychleji už to nešlo, řekl Štybar po MS

Bývalý šampion se po sedmi letech vrátil na cyklokrosové mistrovství světa a skončil osmnáctý. Zdeněk Štybar, který se už dlouho věnuje hlavně závodům na silnici, v belgickém Ostende myslel trochu výš, přesto zajel nejlepší české umístění a byl rád, že startoval.

"To osmnácté místo není nic, na co bychom měli být pyšní... Ale jsem samozřejmě spokojený za to, jak to šlo. Byl to pro mě parádní trénink, skvělé zpestření zimní přípravy a jsem rád, že jsem mistrovství světa jel. Opravdu jsem si to užil, což jsem chtěl, takže spokojenost," řekl Štybar serveru mtbs.cz.

O místo v týmu požádal trojnásobný světový šampion v cyklokrosu z let 2010, 2011 a 2014 reprezentačního trenéra Petra Dlaska i s vědomím, že na náročnou trať bude vyrážet až na úplném chvostu startovního pole. Stačilo pár šlápnutí do pedálů a rázem byl zhruba uprostřed pelotonu, který čítal 44 závodníků. Pak měl ale trošku smůlu.

"Start se mi povedl, až tak dobré jsem to nečekal, jenže na prvním můstku se to zastavilo, musel jsem dát nohu dolů a deset lidí se dostalo přede mě. Myslel jsem si, že se budu postupně posouvat, ale jakmile jsem jednou šel přes hranu, tak už jsem neměl síly na to, abych se dostával dopředu," přiblížil Štybar.

Je nám líto, video expirovalo.
Štybar dojel v Ostende osmnáctý

"Nebylo to o tom, že bych měl nějakou krizi, jen jsem nasadil tempo, kterým bych vydržel jet další hodinu, protože v tomhle terénu to nebylo o tom někde zatáhnout, ale spíš jet pořád v tempu. Nemohl jsem už asi jet rychleji, ale v tom nasazeném tempu bych to vydržel ještě dlouho," podotkl Štybar a přiznal, že udělal spoustu chyb. "Zvlášť poslední čtvrthodinu," přitakal pětatřicetiletý Štybar.

V Belgii, která se stala jeho druhým domovem, se těšil obrovskému zájmu médií. V mixzóně strávil takřka hodinu, jak kdyby přidal čtvrté zlato mezi elitou do své medailové sbírky z terénu. "Samozřejmě jsem rád, že na mě nezapomněli a já doufám, že se zase vrátím. Jen škoda, že tu nemohli být fanoušci, přesto je ale super, že se mistrovství konalo," uvedl Štybar.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články