Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Nejdelší etapu Tour vyhrál v dešti Hagen

Lisieux - I po nejdelší etapě letošní Tour de France uhájil žlutý trikot lídra norský cyklista Thor Hushovd. Nejvíce sil v hromadném finiši měl po 226,5 kilometrech jeho krajan Edvald Boasson Hagen, úřadující mistr světa Hushovd dospurtoval na třetím místě a v čele Tour zůstal čtvrtý den za sebou. Jezdci v dnešní etapě z Dinanu do Lisieux bojovali s nepříznivým počasím, už tak nejdelší úsek letošního závodu jim navíc ztěžoval déšť a silný vítr. Smutným hrdinou etapy se stal italský outsider Adriano Malori, jenž strávil přes 200 kilometrů v úniku, ale necelé tři kilometry před cílem ho peloton dostihl.

O vítězi se tak na kluzké silnici rozhodlo v hromadném spurtu, v němž měl nejvíce sil Boasson Hagen a oslavil první triumf na Tour v kariéře. "To je neuvěřitelné. Vyhrál jsem poprvé etapu na Tour, zrovna když tu byli mí rodiče," radoval se Nor, jenž v závěru vytěžil maximum z práce svého kolegy z týmu Sky Gerainta Thomase. Na druhém místě skončil Australan Matthew Goss.

Jediný český účastník Tour Roman Kreuziger dojel v pelotonu na 42. pozici a v průběžném pořadí se už dostal do první padesátky, patří mu 47. místo.

V šedesátičlenném hlavním poli nechyběl nikdo z favoritů s výjimkou Američana Leviho Leipheimera, jemuž pět kilometrů před cílem podklouzlo kolo na bílé čáře. Zkušený cyklista ztratil po pádu minutu a jeho tým Radioshack si tak mohl zapsat další špatný den po středě, kdy přišel o služby zraněného Slovince Janeze Brajkoviče.

Po nejdelší etapě následuje v pátek druhý nejdelší úsek letošní Tour z Le Mans do Chateauroux. Rozhodnout by se vzhledem k rovinatému terénu mělo po 218 km opět až v závěru.

Je nám líto, video expirovalo.
Tour de France
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články