Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Nash před MS: Půjdu na start s tím, že mám na medaili

Tábor - Cyklokrosařka Kateřina Nash touží nechat zapomenout na čtvrté místo z minulého mistrovství světa v Táboře před pěti lety a také na smůlu, kvůli níž přišla o bronz při svém posledním startu na MS v Louisville 2013. Mezi hlavní favoritky na cenný kov z víkendového táborského šampionátu ji řadí dosavadní skvělé výsledky v terénu a sama připouští, že prožívá patrně nejúspěšnější cyklokrosovou sezonu v kariéře.

"Myslím na medaili. Jsem takový ten závodník, který do závodu musí jít s tím, že myslí jen na to nejvyšší, a pak se uvidí, jak to dopadne. Určitě nevyrážím na trať s tím, že chci dojet do desítky," prohlásila sedmatřicetiletá Nash. Aktuální formu cítí dobrou. "Druhé místo v Hoogerheide před pár dny je potvrzením toho, že trénink probíhá v pohodě. Jsem zdravá, vše je tak, jak má být," pochvalovala si Nash, která si ze tří startů v seriálu SP připsala jedno vítězství a dvě druhá místa.

"Jsem hrozně spokojená s tím, jakou jsem měla cyklokrosovou sezonu, byla zřejmě nejlepší v kariéře. Doufám, že to bude ještě pár dnů pokračovat," řekla. Přičítá to faktu, že si po několika letech dopřála dlouhou pauzu po skončení sezony na horských kolech. "Od té doby se cítím skvěle a zatím jsem neměla žádný výpadek," připomněla Nash.

Často v minulosti slýchávala, že ji o lepší umístění připravil horší start. "Myslím, že to až tak špatné není. Na druhou stranu je to něco, na čem léta letoucí pracuji. Spousta lidí mi to připomíná, ale já pořád preferuju mít lepší finiš než start," pousmála se Nash. "Raději vyrazím desátá a dojedu první, než abych vyrazila první a pak dojela patnáctá. Navíc poté, co se přesypal žebříček, tak budu startovat z první řady, což je pro mě výhoda," doplnila.

Jihočeskou trať Nash dobře zná

"Až tak velké změny oproti minulosti se nestaly. Je dobré, že se vracíme na známou trať, člověk se na ní může připravovat i během závodů. Byla jsem tu již v prosinci, kdy to ještě nebylo vymezené plůtky. Teď je to podmáčenější, ale do závodního víkendu se to může ještě změnit," podotkla Nash.

Přiletěla minulý čtvrtek, ve středu si trať poprvé osahala. Tlak okolí si jakožto hlavní medailová naděje českého týmu nepřipouští. "Zatím je to spíše příjemné. Já si svou práci odmakala. Nastupuju na start s tím, že na medaili mám, ale nikdo z nás neví, co se může dopředu stát. Na sportu je krásné, že nás může být pět favoritek a pak vyhraje někdo úplně jiný. Největší očekávání mám od sebe stejně já sama," řekla Nash.

Věří, že i při neúčasti Zdeňka Štybara si najde cestu k trati hodně diváků. "V neděli už nebudu závodit, ale budu na trati, tak kdyby mě fanoušci chtěli pozvat na pivo nebo na panáka, nechám se přemluvit," prohlásila. "Bylo by hezké, kdyby to bylo pokračování oslavy sobotní medaile. Kdybych to třeba neustála, závod chlapů si pak pustím zpětně na internetu," uzavřela s úsměvem Nash.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články