Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Na londýnské dráze padají rekordy, Machačová byla druhá

Londýn - Cyklistka Jarmila Machačová obsadila ve finále SP na dráze v Londýně druhé místo ve scratchi. Úřadující vicemistryně světa v bodovacím závodu dnes na budoucí olympijské dráze prohrála jen s Australankou Melissou Hoskinsovou. V celkovém hodnocení této neolympijské disciplíny skončila Machačová třetí. O víkendu čeká Machačovou ještě start v omniu, v němž bude bojovat také o body do olympijské kvalifikace. Londýnský závod je předposlední šancí, kvalifikaci uzavře dubnový světový šampionát v Melbourne.

Dráhová cyklistika
zdroj: AP

Londýnská dráha vyrobená ze sibiřské borovice potvrzuje dřívější prohlášení organizátorů, že je nejrychlejší na světě. Padly na ní už čtyři světové rekordy, o které se postaraly ženy.

V kvalifikaci týmového sprintu zajely nové maximum Australanky Anna Mearesová a Kaarle McCullochová časem 32,828, ale ve finále podlehly domácí dvojici Jess Varnishová a Victoria Pendletonová, které byly ještě rychlejší (32,754).

Podobný scénář měl stíhací závod družstev na3 000 metrů. V něm nejprve v malém finále vyhrály Australanky za 3:19,164 minuty, čímž o téměř půl sekundy vylepšily dosavadní rekord Američanek. Ve finále pak triumfovaly Britky Danielle Kingová, Joanna Rowsellová a Laura Trottová, které ubraly z čerstvého rekordu další sekundu výkonem 3:18,148.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články