Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Na kole se proletěla až pro evropské zlato a vyhlíží Paříž. Chce to hodně nových triků, ví Miculyčová

Ze tří českých šampionů z mistrovství Evropy v Mnichově byla největším překvapením Iveta Miculyčová. Díky ní teď čím dál víc Čechů tuší nebo ví, co je freestyle bikros. Talentovaná závodnice ví, co chce, a uvědomuje si, že na olympijské hry povede ještě hodně klikatá cesta.

Za měsíc sedmnáctiletá Iveta hrála fotbal za Hradec Králové a dotáhla to až do reprezentace. Pak však přišel zlom.

"Dostala jsem se k tomuto sportu přes otevírání místního skateparku v Kostelci nad Orlicí. Sport se mi zalíbil, jak kluci na tom kole jezdili, a řekla jsem si, že to zkusím," vyprávěla talentovaná freestylistka.

Tahle divoká komunita je specifická. Nehledejte tu trenéry nebo metodiku. "Hodně jsem se koukala, jak to dělají ostatní. Koukala jsem na videa, na YouTube kanálu a Instagramu, a učila jsem se sama," nastínila Miculyčová.

V Mnichově porazila čistá amatérka i olympijské medailistky. A Hry v Paříži jsou za dveřmi. "Zatím k tomu mám ještě dlouhou cestu. Bude to chtít hodně dřiny a hodně nových triků a ještě nějaké úspěchy," uvedla s pokorou čerstvá evropská šampionka.

Jako první Češka otočila backflip, tedy salto vzad. Co se chce naučit do olympiády? "Triky, které se momentálně chci naučit, jsou ještě na začátku. Ještě to nezvládnu skočit ani do měkka, ale určitě bych tam chtěla udělat svůj backflip," prozradila Miculyčová.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články