Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Na cyklistické MS přijedou pouze čtyři Češi

Praha – Čtyři čeští závodníci se na přelomu září a října vydají do Austrálie na mistrovství světa v silniční cyklistice. Poté, co svoji účast odřekli nejlepší čeští profesionálové Roman Kreuziger a František Raboň, jet na šampionát nechce ani Martina Sáblíková, která letos získala tři republikové tituly. Silniční komise cyklistického svazu vyřadila Jana Bártu a Stanislava Kozubka, zůstali tak v nominaci pouze Petr Benčík s Leopoldem Königem v kategorii elite, jezdec do 23 let Jakub Novák a Martina Růžičková. Kozubek je náhradník. Složení týmu má 9. září potvrdit prezidium cyklistického svazu.

Silniční cyklistika
zdroj: ČTK

Komise se při nominaci rozhodovala, zda do kategorie elite nasadí Königa, nebo Kozubka. Leopold König nakonec dostal přednost díky svému věku jako perspektivní jezdec. Spolu s Petrem Benčíkem by měli absolvovat silniční závod s hromadným startem. Jakub Novák pojede časovku a Martina Růžičková by mohla startovat v obou disciplínách.

"Jan Bárta, který velice dobře reprezentoval na mistrovství světa loni, nemá splněná nominační kritéria. Součet bodů v Europe Tour mu nestačí. Je to ale bojovník, má šanci příští rok, kdy bychom mohli mít tři i více závodníků," zdůvodnil nezařazení dalšího závodníka šéf silniční komise svazu Jozef Regec.

Český tým pro MS je nejmenší za poslední roky. Loni ve švýcarském Mendrisiu bylo devět reprezentantů, o rok dříve ve Varese sedm a v roce 2007 ve Stuttgartu dokonce patnáct.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články