Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/2024

Můžu dotrénovat to, co bych jinak před olympiádou nestihl, říká Bábek

Pandemie koronaviru výrazně změnila i program dráhového cyklisty Tomáše Bábka. S ročním odkladem olympijských her se musel sprinter brněnské Dukly vyrovnat a se svými reprezentačními kolegy se nyní mohl alespoň zapojit do plnohodnotného tréninku.

Tomáš Bábek
zdroj: ČT4 autor: Václav Pancer

Otevřená dráha brněnského velodromu splňuje vládní nařízení o pohybu na sportovištích. Sprinterská reprezentace v čele s Tomášem Bábkem se tak připravuje bez výraznějších omezení. Problémem je ale extrémně dlouhá závodní pauza, posledním Bábkovým soutěžním testem byl na konci února světový šampionát v Berlíně.

"Naše velká tady brněnská Grand Prix měla být v polovině června, to si myslím, že bohužel je nereálný," říká vítěz Světového poháru před třemi lety.

Jediným záchytným bodem v termínovém kalendáři zatím zůstávají přesunuté olympijské hry. "Můžete se na to dívat z té negativní stránky, že se všechno odsunulo a vy musíte vydržet ještě rok makat, ale já se na to dívám z té pozitivní stránky, že můžu dotrénovat ty věci, které bychom teď před olympiádou nestihli," řekl dráhař k původnímu termínu Her.

Je nám líto, video expirovalo.
Bábek se připravuje na OH

Hlavní zprávy

Nejčtenější články