Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Mistryní republiky na horských kolech se stala Czeczinkarová, mezi muži obhájil Cink

Premiérový titul mistryně republiky v cross country na horských kolech získala Jana Czeczinkarová. Závod na trati ve Stupni na Rokycansku zvládla s téměř minutovým náskokem. V mužské kategorii titul obhájil Ondřej Cink, který zvítězil počtvrté za sebou. 

Je nám líto, video expirovalo.
Ondřej Cink obhájil republikový titul v cross country

Nejlepší český biker posledních let Cink se stal v týdnu poprvé otcem a na téměř domácí trati poblíž rodných Rokycan potvrdil roli největšího favorita. Do čela se jednatřicetiletý cyklista dostal v druhém ze sedmi okruhů a zvítězil s náskokem 28 sekund před olympijským vítězem z Londýna 2012 Jaroslavem Kulhavým.

"Bylo to těžké, moc jsem toho v týdnu nenatrénoval, ale tady to pro mě moc znamená. Narodila se mi dcera, plus tohle vítězství, prostě nevím, co říci. Atmosféra byla skvělá. Tolik lidí co mě přišlo podpořit, to jsem snad ani nečekal. Vítězství je dnes pro dceru a manželku," prohlásil Cink.

Sedmatřicetiletý cyklista ve své ohlášené poslední profesionální sezoně přidal další úspěch po květnovém zisku domácího titulu a červnovém bronzu z mistrovství Evropy v maratonu. Třetí dojel s odstupem 35 sekund Lukáš Kobes.

Cink dosáhl na titul v jinak nepříliš povedené sezoně, v níž má i vinou zdravotních problémů daleko k zopakování loňského třetího místa ve Světovém poháru. Od roku 2013 Cink s Kulhavým nikoho jiného na domácí trůn nepustili.

Czeczinkarová si dojela pro první mistrovský dres dva dny před 25. narozeninami. Za cyklistkou, jež patří k české špičce i v cyklokrosu, skončila s odstupem 51 sekund druhá Adéla Holubová. Třetí byla se ztrátou půldruhé minuty Tereza Tvarůžková. Úřadující čtyřnásobná šampionka Jitka Čábelická za vítězkou zaostala o téměř tři minuty a zůstala bez medaile.

Mistrovství republiky a závod Českého poháru v cross country horských kol ve Stupně (Rokycansko):

Muži: 1. Cink (Kross Orlen) 1:25:23, 2. Kulhavý (Česká spořitelna-Accolade) -28, 3. Kobes (Gapp System-Kolofix) -35, 4. Zatloukal (Nutrend Specialized) -37, 5. Rauchfuss (Česká spořitelna-Accolade) -1:24, 6. Škarnitzl (Gapp System-Kolofix) -1:34.

Průběžné pořadí ČP (po 5 ze 6 závodů): 1. Zatloukal 1130, 2. Kobes 1100, 3. Hula (Expres CZ-Tufo Kolín) 840.

Ženy: 1. Czeczinkarová (Liv Elmtrade) 1:28:49, 2. Holubová (kola-bbm.cz) -51, 3. Tvarůžková (Expres CZ-Tufo Kolín) -1:25, 4. Čábelická (Gapp System-Kolofix) -2:57, 5. Štěpánová (Cyklostar Head Pirelli) -5:22, 6. Průdková (Multicraft) -6:14.

Průběžné pořadí ČP (po 5 ze 6 závodů): 1. Czeczinkarová 1290, 2. Holubová 1260, 3. Štěpánová 1090.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články