Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Meeus si podruhé v řadě podmanil etapu na Czech Cycling Tour, do žlutého jde Groves

Druhé etapové vítězství za sebou si na Czech Cycling Tour připsal Belgičan Jordi Meeus. Novým vedoucím závodníkem je však před nedělním "finále" Australan Kaden Groves, nejlepším z Čechů je Michael Kukrle na jedenáctém místě.

Meeus ve 206 km dlouhé třetí etapě z Olomouce do Frýdku-Místku zopakoval v hromadném finiši páteční výhru z Uničova. Desátý spurtoval v nejdelší etapě čtyřdenního závodu Tomáš Bárta z českého reprezentačního týmu.

První čtyři místa v průběžném pořadí patří ve stejném čase jezdcům australského celku Mitchelton-Scott, jenž ovládl zahajovací časovku družstev. Groves v čele vystřídal krajana a kolegu Lukea Durbridgea, který nabral čtvrthodinovou ztrátu.

Je nám líto, video expirovalo.
Czech Tour nabídla první horskou zkoušku, do žlutého jde Groves

Z jezdců elitní české stáje Elkov-Kasper je na tom nejlépe s odstupem 26 sekund Kukrle, jeho pět kolegů je se ztrátou 28 vteřin na dvanáctém až šestnáctém místě.

Závod vyvrcholí nedělní etapou z Mohelnice do Šternberka.

Cyklistický etapový závod Czech Cycling Tour - 3. etapa (Olomouc - Frýdek-Místek, 209,8 km):

1. Meeus (Belg./SEG Racing Academy) 5:18:38, 2. Kanter (Něm./Sunweb), 3. Laas (Est./Bora-hansgrohe), 4. Van Rooy, 5. Capiot (oba Belg./Sport Vlanderen-Baloise), 6. Eenkhoorn (Niz./Jumbo-Visma), ...10. T. Bárta (ČR), 15. A. Ťoupalík, 22. Neuman (oba ČR/Elkov-Kasper), 27. Vakoč (ČR/Alpecin-Fenix) všichni stejný čas.

Průběžné pořadí: 1. Groves 10:20:01, 2. Howson, 3. Hamilton, 4. Bauer (všichni Austr./Mitchelton-Scott) všichni stejný čas, 5. Denz (Niz./Sunweb) -20, 6. Meeus -24, ...11. Kukrle, 12. Neuman, 13. A. Ťoupalík, 14. Schlegel, 15. J. Bárta, 16. Otruba, 19. Hník (všichni ČR/Elkov-Kasper) všichni -28, 25. Vakoč -36.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články