Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Martin: Svým profilem to byla časovka postavená pro mě

Dauhá – Tony Martin počtvrté v kariéře oblékl duhový dres mistra světa. Na rozpálené trati v Dauhá ujel soupeřům, což ne každý před startem předpokládal. Německý závodník posléze přiznal, že mu trať byla ušitá na míru.

Tony Martin
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

"Byla to profilem časovka postavená pro mě. Jedinou věcí, které jsem se obával, bylo vedro. Byl jsem ale silný v hlavě. Nebyl jsem favoritem, takže jsem nebyl pod tlakem a na trati jsem si to užíval," uvedl rodák z Chotěbuzi. Obávané klimatické podmínky se snažil eliminovat. "Dobře jsem se připravil už doma před příjezdem sem. S týmem jsem tu pak strávil týden a zvykal si nejen na trať, ale také na to, co mě všechno čeká a co budu muset udělat," připomněl Martin.

Návrat na vrchol po třech světových titulech v letech 2011, 2012 a 2013 si vychutnával plnými doušky. "Je to úžasný pocit, nemohu tomu uvěřit. Každý věděl, že jsem neměl dosud až tak dobrý rok, ale je skvělé, že v těch posledních dvou závodech se mi podařilo získat titul a mohu zapomenout na to, co bylo předtím," pochvaloval si Martin s připomínkou předchozího triumfu v časovce družstev s týmem Etixx-QuickStep.

Dnešní zlato z něho dělá nejúspěšnějšího jezdce historie v individuální časovce MS. Čtyři tituly jako on má už jen Fabian Cancellara. "Vždy jsem říkal, že ta vítězství takto nepočítám. Pro mě je důležité vyhrát a uspět v daný okamžik, takže se připravuji rok od roku a chci být mistrem světa každý rok. Je skvělé, že příští rok budu moci zase jezdit v duhovém dresu. Jsem na to hrdý, chybělo mi to," přiznal Martin, jenž po sezoně odejde do ruské stáje Kaťuša.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články