Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Thomas Cup 2024

Létající Lavreysen má čtvrtý sprinterský titul. Zlato z vyřazovacího závodu obhájil Viviani

Harrie Lavreysen opět potvrdil svou dominanci ve sprintech. Nizozemský cyklista vyzrál ve finále na Matthewa Richardsona z Austrálie a získal čtvrtý mistrovský titul ze sprintu v řadě. Madison na velodromu v Saint Quentin nedokončila dvojice Daniel Babor, Denis Rugovac, mistry světa jsou Francouzi. Rugovac jel ještě vyřazovací závod, ze kterého vypadl po zmatcích po přerušení a už jen přihlížel dalšímu triumfu Itala Elii Vivianiho.

Je nám líto, video expirovalo.
Vítězné finálové sprinty Harrieho Lavreysena

V týmovém sprintu Richardson spolu s krajany Lavreysena zaskočil, znovu už se mu to ale nepovedlo. Pětadvacetiletý nizozemský dráhař byl suverénní, od kvalifikace až po finále neprohrál jedinou jízdu a slaví historický úspěch, počtvrté v řadě se stal světovým šampionem ve sprintu. Bronzová medaile půjde stejně jako stříbro do Austrálie, získal ji Matthew Glaetzer.

V madisonu si za ohlušujícího řevu domácího publika dojeli pro zlaté medaile Donavan Grondin a Benjamin Thomas s obrovským náskokem 18 bodů. Zatímco muži v tmavě modrých dresech mohli předčasně slavit, na zbylé medaile si brousily zuby čtyři týmy se stejným počtem bodů.

Ethan Hayter a Oliver Wood pak v bitvě čtyř dvojic vyhráli závěrečný sprint za deset bodů a na krk si pověsí stříbrné medaile. Bronz skončil u belgické dvojice Fabia Van den Bosscheho a Lindsayho De Vyldera. Nejdelší závod odjeli cyklisté průměrnou rychlostí přes 58 kilometrů v hodině.

Neah Evansová si titul v bodovacím závodě na 25 kilometrů zajistila se 60 body. V závěru nejprve unikla a peloton dojela dánská cyklistka Julie Lethová, které mistrovský tah stačil nakonec na stříbro. Z hlavního pole mezitím vyrazila skupina favoritek i s Evansovou a těsně před posledním okruhem získala dvacet bodů za dojetí o kolo, což britské cyklistce stačilo na zlato.

Peloton závodil pouze o třetí místo a čtrnáctou medaili ze šampionátu v kariéře vyhrála Američanka Jennifer Valenteová. V hlavní skupině dojela také Kateřina Kohoutková, která neměla na šestnácté příčce žádné body. Jen čtvrté místo zbylo na obhájkyni triumfu a největší favoritku Lotte Kopecky z Belgie.

Další česká dráhařka Veronika Jaborníková skončila v prvním kole keirinu ve své rozjížďce čtvrtá a následně neuspěla ani v opravách. Náročným vyřazovacím klíčem dokráčela k titulu Němka Lea Sophie Friedrichová.

Dvojitou roli si střihnul na MS v jeden den Denis Rugovac, kromě účasti v madisonu nahradil ve vyřazovacím závodě nemocného Jana Voneše a skončil patnáctý. V závěrečném kole klání Novozélanďan Corbin Strong nestačil na finiš Vivianiho, který obhájil titul z Roubaix.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články