Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Kreuziger skončil v generálce na Giro v Romandii šestý

Crans Montana - Cyklista Roman Kreuziger se prosadil v závěrečné časovce závodu Kolem Romandie na páté místo a celkově skončil o příčku horší. V závěrečný den generálky na Giro d'Italia si tak polepšil o čtrnáct míst, na vítězného Brita Bradleyho Wigginse ztratil v šestietapové prověrce bez jedné sekundy minutu.

Roman Kreuziger
zdroj: EPA autor: DOMINIC FAVRE

"Jsem s výkonem spokojený, byl šest kilometrů těžký kopec, jel jsem na klasickém kole a docela dobře jsem si rozvrhl síly. Jen mi trochu seklo na posledních osmi stech metrech, tam jsem ztratil nejvíc," uvedl Kreuziger. Cíl skončit kolem pátého místa splnil a cítí, že forma před Girem jde nahoru.

Wiggins ztrácel před časovkou v okolí lyžařského střediska Crans Montany devět sekund na vedoucího Španěla Luise Leóna Sáncheze, jenže nadělil mu téměř minutu a půl. Britský favorit měl přitom potíže s kolem a nedlouho po startu ho musel vyměnit.

Vítěz závodu v Romandii z roku 2009 Kreuziger na 16,5 kilometrech ztratil na Wigginse 40 sekund. Hlavní vrchol sezony Giro, na němž chce zaútočit na stupně vítězů, začne za necelý týden v sobotu.

V rámci přípravy si cestou ze Švýcarska v pondělí ještě projede jednu etapu, v pořadí čtrnáctou s cílem v horském středisku Cervinia. "Ty kopce neznám a potřebuju se na ně podívat," prozradil český jezdec stáje Astana. Doma v Itálii se zdrží do středečního odpoledne, pak odletí do Dánska na start Gira.

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články