Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Kreuziger je v závodě Kolem Švýcarska průběžně třetí, etapu vyhrál Sagan

Aarberg - Slovenský cyklista Peter Sagan vybojoval na závodě Kolem Švýcarska druhé etapové vítězství. Po výhře v úvodní časovce triumfoval i ve třetí, 194,7 kilometru dlouhé etapě, v jejímž závěru přespurtoval Badena Cookea z Austrálie a Brita Bena Swifta.

Roman Kreuziger
zdroj: ČT4

Roman Kreuziger dojel v hlavním pelotonu na 42. místě se ztrátou tří vteřin na nejlepší trojici a v průběžném pořadí je stále třetí.

"Když jsme pět minut stáhli, spadly před námi závory. Museli jsme čekat, než projede vlak, a skočilo to zase na devět a půl minuty. A to bylo nějakých šedesát kilometrů do cíle," uvedl Kreuziger.

Dvaadvacetiletý slovenský jezdec stáje Liquigas potvrdil svou letošní vynikající spurtérskou formu. V úvodní etapě v Luganu získal v časovce na 7,3 kilometru i skalp olympijského vítěze Fabiana Cancellary a nyní zaokrouhlil počet letošních etapových vavřínů na deset.

V průběžném pořadí stále vede Rui Faria da Costa. Portugalský vítěz nedělní druhé etapy má náskok osmi sekund před Fränkem Schleckem z Lucemburska, třetí Kreuziger, vítěz závodu Kolem Švýcarska z roku 2008, zaostává o 15 sekund.

Další český reprezentant Zdeněk Štybar dojel rovněž v hlavním pelotonu na 26. místě a v průběžném pořadí se posunul na 78. příčku. Na Costu ztrácí osm minut a 40 vteřin.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články