Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Kreuziger dojel v královské etapě Kolem Romandie devátý

Sion - Český cyklista Roman Kreuziger obsadil v královské čtvrté etapě závodu Kolem Romandie deváté místo a v průběžném pořadí se posunul na 20. pozici. Pro druhé etapové vítězství za sebou si v Sionu dojel Španěl Luis León Sánchez a posunul se do čela celkové klasifikace.

Roman Kreuziger
zdroj: EPA autor: DOMINIC FAVRE

"Skoro celý den jsme jeli proti větru, bylo to hodně nepříjemné. Proto dřív nikdo nic moc nevymýšlel. Zkusil jsem to až v posledním kopci a pak ve sjezdu s Nocentinim, ale bohužel to nevyšlo," uvedl na svém webu Kreuziger. Pětadvacetiletý český jezdec dorazil do cíle ve stejném čase jako vítěz a na Sáncheze před poslední etapou ztrácí 28 vteřin. Pochvaloval si, že se cítil dobře. "S Tiralongem jsme chtěli něco vymyslet i v úplném závěru. Jenže mě tam nesmyslně podjel Szmyd a musel jsem zabrzdit. Bylo to na hraně, moc nechybělo a letěl jsem," konstatoval Kreuziger.

Závod Kolem Romandie, který český cyklista v roce 2009 vyhrál, zakončí nedělní časovka jednotlivců na 16,5 km v Crans Montaně. "Ještě se rozhodnu, jestli pojedu na normálním nebo časovkářském kole. Uvidíme, jak to dopadne. Pro mě je nejdůležitější, že se před Girem cítím fakt dobře," prohlásil český cyklista. Sánchez díky bonusu za vítězství v etapě sesadil z prvního místa průběžného pořadí Bradleyho Wigginse. Britský jezdec na španělského soupeře ztrácí devět vteřin, třetí je s mankem 16 sekund Australan Michael Rogers.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články